香港航空有咩咁好坐?

713 回覆
19 Like 31 Dislike
暑假去搭cx 3500左右啦 咁我都係坐返hx business
坐廚叉大家試過delay幾耐?
我試過曼谷,來回程各遲約2小時,每人派約$50餐券

HX BKK線啲時間好唔人道
雖然係平
但如果同老豆老母去真係唔會考慮

去BKK咁多選擇,老實講幾時輪到HX

去程中午12點 回程夜晚10點 幾正常

睇親都係見到凌晨兩三點機

比貴300就有正常時間

做左個正常時間 (香港早機去,曼谷晚機返) 的 dummy search

國泰

Searching period: 5月12日至5月14日
諗住做下孝子同老豆老母去曼谷買野食野

泰國乘客乘國泰
好多酒店都好正
按下摩 食好嘢 行超市
暑假去搭cx 3500左右啦 咁我都係坐返hx business

我 seach 5月12日到5月14日
我同老豆老母去
當然唔會咁唔人道坐凌晨機
但如果同朋友去,HX個價真係會狗衝囉

我 seach 5月12日到5月14日
我同老豆老母去
當然唔會咁唔人道坐凌晨機
但如果同朋友去,HX個價真係會狗衝囉

如果淡季 我都係睇下邊間平就買 但air asia就不了
差唔多嘅話就cx 儲下miles
有時hx business都幾抵屌 遲啲5月去台北都係1800

雖然係平

去程中午12點 回程夜晚10點 幾正常

比貴300就有正常時間

做左個正常時間 (香港早機去,曼谷晚機返) 的 dummy search

國泰

泰國乘客乘國泰
好多酒店都好正
按下摩 食好嘢 行超市

之前同佢地住 Nana 坐 EK
酒店係平,但老豆老母行 central world 到腳痛都唔可以立刻返酒店休息

所以今次諗住住 Centara Grand at Centralworld
搭 EK 會蝕一晚酒店錢,仲要兩間房
計過買正常時間機票,比坐 EK + book 3 晚 Centara 抵

我都係同佢地去完旅行先知原來佢地行得唔係咁好

比貴300就有正常時間

國泰

泰國乘客乘國泰
好多酒店都好正
按下摩 食好嘢 行超市

酒店係平,但老豆老母行 central world 到腳痛都唔可以立刻返酒店休息

所以今次諗住住 Centara Grand at Centralworld
計過買正常時間機票,比坐 EK + book 3 晚 Centara 抵

住Nana

比貴300就有正常時間

國泰

泰國乘客乘國泰
好多酒店都好正
按下摩 食好嘢 行超市

住Nana

Centara唔知有冇翻新?
之前有朋友住過就話殘舊
同埋行去BTS都幾遠
如果一家人去,有冇考慮serviced apartment?
之前住過近四面佛間centre point都ok

比貴300就有正常時間

國泰

泰國乘客乘國泰
好多酒店都好正
按下摩 食好嘢 行超市

住Nana

之前有朋友住過就話殘舊
同埋行去BTS都幾遠
如果一家人去,有冇考慮serviced apartment?

主要活動應該係 centralworld 同 bigC
我同老母諗住叫老豆返訓教
然後自己各自行

訂centara 的原因係唔想老豆行太多
同埋佢落樓梯唔方便
BTS除左 Siam 外,其他站冇電梯 for 落樓梯

真係咪睇少啲C9
又話攰,又英文/支那語都唔識多隻
但又可以係三個鐘內買左好撚多嘢

比貴300就有正常時間

國泰

泰國乘客乘國泰
好多酒店都好正
按下摩 食好嘢 行超市

住Nana

之前有朋友住過就話殘舊
同埋行去BTS都幾遠

然後自己各自行

同埋佢落樓梯唔方便

真係咪睇少啲C9

坐uber囉 又唔係貴

比貴300就有正常時間

國泰

泰國乘客乘國泰
好多酒店都好正
按下摩 食好嘢 行超市

住Nana

之前有朋友住過就話殘舊
同埋行去BTS都幾遠

然後自己各自行

同埋佢落樓梯唔方便

真係咪睇少啲C9

坐uber囉 又唔係貴

個時冇諗過坐uber
基本上冇plan行程
但老豆老母又唔介意去個度鳩 hea
對佢地黎講,行下big C 食下嘢已經好滿足

但好在旅遊版有泰國post
學左好多嘢

比貴300就有正常時間

國泰

泰國乘客乘國泰
好多酒店都好正
按下摩 食好嘢 行超市

住Nana

之前有朋友住過就話殘舊
同埋行去BTS都幾遠

然後自己各自行

同埋佢落樓梯唔方便

真係咪睇少啲C9

坐uber囉 又唔係貴

個時冇諗過坐uber
基本上冇plan行程
但老豆老母又唔介意去個度鳩 hea
對佢地黎講,行下big C 食下嘢已經好滿足

但好在旅遊版有泰國post
學左好多嘢

平機票+性價比高嘅消費
秦國真係完勝
識人做機場野既話
佢地D機就真係夠新
不過日常保養維修就好差
個價平都係因為依個位
所以佢話熟行既都唔會揀依間野坐

將d機用到盡

每次維修換出黎啲野真係
但佢又真係換咗出黎你吹佢唔漲
祝大家好運
識人做機場野既話
佢地D機就真係夠新
不過日常保養維修就好差
個價平都係因為依個位

將d機用到盡

每次維修換出黎啲野真係
祝大家好運

有冇details

識人做機場野既話
佢地D機就真係夠新
不過日常保養維修就好差
個價平都係因為依個位

將d機用到盡

每次維修換出黎啲野真係
祝大家好運

有冇details

拆完裝番 多咗幾粒螺絲出嚟?
識人做機場野既話
佢地D機就真係夠新
不過日常保養維修就好差
個價平都係因為依個位

將d機用到盡

每次維修換出黎啲野真係
祝大家好運

有冇details

拆完裝番 多咗幾粒螺絲出嚟?

唔撚係卦

上次打風delay 6個鐘

Btw 有邊間航空公司唔delay?

雖然係平

打工仔之選一定係 Emirates
星期四上機
星期日返
返到香港都係6點幾

一家大細之選一定係 CX 同 TG

Full service career 有時只不過係幾百蚊,但仲包埋行李

串岩先啦 Career
講到HKA咁撚危險,又唔見D空姐死咁幾件

廚叉簡唔中都會因爲technical problem而off load

所以安全
[無限鞭屍系列]
之前又話因航獨有overbook點點點
你睇睇魚拉突為咗畀員工上機點樣對overbook啲客
https://www.facebook.com/bbcnews/videos/10154568752922217/

唔係overbook 黎架
上星期東京返香港果程
有個短髮高潮眼空姐好正

無delay過,早走就試過兩次
broading soon五分鐘後即變final call

我都冇試過,次次準時/早走

好奇一問其實連登多唔多巴絲係飛機迷?

唔專業飛機迷一個,連d機都未識分,要靠FR24

其實想問好耐 點分AIRBUS同BOEING
我見過有D人一望隻機已經分到咩型號 心諗320同737差唔多樣
我淨係識787 747

320個nose 圓d
737尖d
同埋睇駕駛艙
Airbus係平既
Boeing係向上

認真講,大分既機型好易認
一眼就可以認得出A320, A321, A330, A340, A350, A380, B737, B747, B757, ,B767, B777, B787, Embraer Ejet, Bombardier CRJ, MD-11, MD8/90 or B717

不過細分就唔易
即係A330-200同A330-300就有少少難度
要睇頭兩度機門位置先認到分別
B777-300同B777-300/ER就仲難,呢個係認引擎size同wingtip先認到
上星期東京返香港果程
有個短髮高潮眼空姐好正

this ?

無delay過,早走就試過兩次
broading soon五分鐘後即變final call

我都冇試過,次次準時/早走

好奇一問其實連登多唔多巴絲係飛機迷?

唔專業飛機迷一個,連d機都未識分,要靠FR24

其實想問好耐 點分AIRBUS同BOEING
我見過有D人一望隻機已經分到咩型號 心諗320同737差唔多樣
我淨係識787 747

320個nose 圓d
737尖d
同埋睇駕駛艙
Airbus係平既
Boeing係向上

認真講,大分既機型好易認
一眼就可以認得出A320, A321, A330, A340, A350, A380, B737, B747, B757, ,B767, B777, B787, Embraer Ejet, Bombardier CRJ, MD-11, MD8/90 or B717

不過細分就唔易
即係A330-200同A330-300就有少少難度
要睇頭兩度機門位置先認到分別
B777-300同B777-300/ER就仲難,呢個係認引擎size同wingtip先認到

再唔係睇registration

Apple 個wallet pass點拎?
唔好答我print screen /show email

因航你online checking 左就會有個email send俾你
你係email到download落wallet就得

其他公司係自己既app做online check in已經有得揀add pass to Wallet, HX 仲未有

係唔係呢個?

係 國泰我識整 但hx點整

第一次見

我都儲到一個 印象中好似係某啲機場出發先用到?不過佢唔係好user friendly就真嘅

有冇人知香港航空個boarding pass 點add落wallet
國泰果d係email 入面有add to wallet 個button
香港航空搵唔到呢樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞