香港航空有咩咁好坐?

713 回覆
19 Like 31 Dislike
其實a380唔一定闊
上次坐af a380 坐 galley 隔離 逼到仆街

seatguru寫EK A380有18吋闊,77W得17吋

痴線佬 講還好都要比人屌老母

錯係邊

話HX 差呢條罪, 已經夠晒要屌老母

呢兩款真係聞到已經想作嘔,食落去就更想嘔

講還講 做咩要post 相

個麵包好似幾軟熟
青豆
平價龍脷魚 用叉可以成餅拮起嘅意粉

麵包係okay既,我見佢一上機就整熱佢;

屌佢老母臭閪份魚柳意粉完全無汁,乾撚到仆街冚家剷,
重同我講係白汁魚柳意粉,白佢老母閪

個雞重衰,無味既,d汁鼻涕咁樣,屌你老母聞到已經想嘔,
食左兩啖真係想即刻衝去廁所嘔

無汁唔掂
有汁更加唔掂
不如不吃

啲汁已經索晒入餅意粉度
方便你拮住成餅咬

痴線佬 講還好都要比人屌老母

錯係邊

話HX 差呢條罪, 已經夠晒要屌老母

呢兩款真係聞到已經想作嘔,食落去就更想嘔

講還講 做咩要post 相

個麵包好似幾軟熟
青豆
平價龍脷魚 用叉可以成餅拮起嘅意粉

麵包係okay既,我見佢一上機就整熱佢;

屌佢老母臭閪份魚柳意粉完全無汁,乾撚到仆街冚家剷,
重同我講係白汁魚柳意粉,白佢老母閪

個雞重衰,無味既,d汁鼻涕咁樣,屌你老母聞到已經想嘔,
食左兩啖真係想即刻衝去廁所嘔

無汁唔掂
有汁更加唔掂
不如不吃

啲汁已經索晒入餅意粉度
方便你拮住成餅咬

如果係我都無咁嬲,真係一滴汁都無,自己又咁忍得唔同空姐講換
坐廚叉大家試過delay幾耐?
我試過曼谷,來回程各遲約2小時,每人派約$50餐券

無delay過,早走就試過兩次
broading soon五分鐘後即變final call

我都冇試過,次次準時/早走

好奇一問其實連登多唔多巴絲係飛機迷?

唔專業飛機迷一個,連d機都未識分,要靠FR24

試過台北返 delay 40分鐘
北京返 delay 1個鐘

遲2個鐘有餐券咁好

Delay 30分鐘先上機,上到機再等多30分鐘先起飛,因為轉機個班人啲行李轉唔切

Delay 30分鐘先上機,上到機再等多30分鐘先起飛,因為轉機個班人啲行李轉唔切

其實機管局收佢delay錢唔會好甘咩
唔好甘我老母
有得揀都唔會搭廚叉
紅底是死罪

所有同支那直接運作嘅我都完全唔會考慮
因航就勉強可以考慮,始終廣東話,一冇咗廣東話就永不錄用
利申SQ就快有gold,打算status match Marco polo

成班空姐空少都係香港人台灣人日本人

有一部分仲要係因航因龍日航星航 去做既

除左班19管理層

基本上都係香港人喎

好簡單,點解要比支那公司賺錢先?

HX BKK線啲時間好唔人道
雖然係平
但如果同老豆老母去真係唔會考慮

飛咁多次都無delay過
次次都係飛曼谷

(而家係機上面覆緊你
有得揀都唔會搭廚叉
紅底是死罪

所有同支那直接運作嘅我都完全唔會考慮
因航就勉強可以考慮,始終廣東話,一冇咗廣東話就永不錄用
利申SQ就快有gold,打算status match Marco polo

成班空姐空少都係香港人台灣人日本人

有一部分仲要係因航因龍日航星航 去做既

除左班19管理層

基本上都係香港人喎

好簡單,點解要比支那公司賺錢先?

俾錢佢幫你推高地價

維珍同英航飛倫敦,大家會揀邊個?
都係6k鬆d,維珍平10蚊

維珍

我見轉咗用787?濕度高啲舒服啲

維珍轉左787呀,自己坐埃航都坐過,幾好既
不過我媽媽而家又話要飛伯明翰
得QR、EK或者AF+KLM揀

77W窄位

QR 787喎

機係新,不過好頂腳

雖然係平

去BKK咁多選擇,老實講幾時輪到HX

雖然係平

去程中午12點 回程夜晚10點 幾正常

雖然係平

打工仔之選一定係 Emirates
星期四上機
星期日返
返到香港都係6點幾

一家大細之選一定係 CX 同 TG

Full service career 有時只不過係幾百蚊,但仲包埋行李

雖然係平

睇親都係見到凌晨兩三點機

其實想問好耐 點分AIRBUS同BOEING
我見過有D人一望隻機已經分到咩型號 心諗320同737差唔多樣
我淨係識787 747

雖然係平

睇親都係見到凌晨兩三點機

如果係 HX775 HX766 呢個 pair
價錢其實同CX/TG相差無幾

我見過有D人一望隻機已經分到咩型號 心諗320同737差唔多樣
我淨係識787 747

淨係識分 B747, A380 同 A350

我淨係識787 747

320個nose 圓d
737尖d
同埋睇駕駛艙
Airbus係平既
Boeing係向上

我淨係識787 747

320個nose 圓d
737尖d
同埋睇駕駛艙
Airbus係平既
Boeing係向上

Airbus 駕駛艙側邊窗五角型 (A320 A330 A340 A380, A350 另外 好似戴超咁)
Boeing 四角型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞