『薪火post』BNO續期資訊 (74) 2020年BNO有效護照數量爆升

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
郵局都唔知幾時先寄得
DHL/Fedex/UPS貴都要用
DHL 4百幾
無錢就等郵局開,90日回覆期,有錢咪速遞唔好等。

BTW郵局ems仲派緊件,出面posts有巴絲份件係口罩,郵差叔叔第一時間註明仲優先派!
多睇doc保平安
拿拿淋手機影過再上載啦,最緊要背後唔可以有影!佢應該講咗點解reject你,跟要求做啦。
情況如之前有啲巴絲去到英國唔郁,等一兩星期先至派一樣,既然寄咗自己又控制唔到,放鬆心情等囉,依家非常時期,到疫情完咗,一大批人寄仲大鑊!有排等呀!
又教識一位io認知bno,呢啲訓練好緊要,以後邊個遇上都唔使恐慌,淡定有錢剩!當同佢哋做training 得喇。
睇黎而家要用DHL寄
PK777封口罩連BNO都封埋
冇BNO點走?
外國開始唔俾CNO 入境
係台灣嘅角度,你無持有特區護照或BN(O)以外護照嘅香港永久居民,你就係港澳關係條例第四條定義下嘅香港居民,國籍就係中華民國,不存在多過一個國籍,護照只係參考文件。

所以邊個IO話唔畀互換用嘅都係唔熟例。當然呢個post 就唔會建議大家繼續使用特區護照啦
FedEx/UPS價錢平哦,一樣猷如親自運送!至於bno能否突破關口,你不如擔心到時等批要幾耐好過!慢嘅5個月都嚟緊了!
有朋友本bb時期 bno, 個nationality 係
british, british dependent territories citizen
佢話佢續唔到, 想問下問題出左係邊呢?
BDTC 唔係BNO
oh... thx
bdtc已於1997年7月1日起被支那國籍代替
郵局都冇開,無得空郵雙掛號啦,平郵挑戰都唔得啦
Speedpost都冇
真正攬炒
終於收到BNO
佢分左2份件,1份一定要簽收,1份我改左自取櫃攞
原本諗住簽收個份係BNO, 點人民自取櫃攞到個份先係...
唔通我之前交既文件(出世紙) 先要簽收
我兩份都係同時間係智能櫃拎
可能佢仲有機會,問佢有無中身份證大法?同埋做sar!相關資訊睇doc啦!

當年揸得bdtc,好少嗰陣時無登記bno,但每個人背景唔同,宣傳做晒都唔登記,總有原因嘅。
件事發生響台北松山
一年用既香港人都唔知有幾多個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞