『薪火post』BNO續期資訊 (74) 2020年BNO有效護照數量爆升

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
兩年前突然有十日假
剛剛好打完世界杯機票極平
無計劃下我就去俄羅斯走一轉
咁好唔好玩?
仆街網上好似填錯咗本bno過期係94但原來係04,會唔會又好麻煩
寄咗未? 未寄就 寫多封信話填錯咗啲乜,寫返個啱嘅上去,記得要正式書信格式,上款下款簽名日期要齊。夾埋啲資料一齊寄
岩岩今日寄左btw我老豆同呀哥renew,記得好似只係呀哥個Parents information 填錯左老豆bno過期嘅日子
咁由得佢先,等佢搵你先算
不過呢啲小問題 應該就無乜嘢嘅,唔使太擔心
順道提吓諗住用火車頭啲香港人。

武肺單嘢攪到所有東亞人一律行出街都俾人當帶菌者。我早幾日係Luxor無論坐的士、機場出入、街邊行過,啲人已經corona corona係咁講。坐車就一定俾人問係邊度嚟,係唔係支人。攪到所有東亞面孔全部變晒過街老鼠。

我唔知依家攞住火車頭週圍走外國有咩待遇,但遇咗入境好麻煩。

利申: 我長期不在香港,而且唔係揸火車頭出入。暫時出入、過境歐洲都無問題。 不過係預咗俾人當帶菌走犯咁看待。 對住果啲口沒遮攔一口咬定我係帶菌者嘅埃及人,我都盡量配合佢對想法對住佢地咳幾聲。
係就咳多幾下
我星期六寄空郵掛號
星期二已經到英國處理中心
不過依家一直Kick住未派
我出現左果小問題 希望可以解決到 我身分證有英文名但我特區護照冇 之後佢同我講佢話我資料不相符 但我特區護照到期可以拎本新再加英文名上去 😨😨😨😨😨
咁我想問有冇人知道點樣去聯絡嗰邊既人 想交代返呢件事?因為我搵唔到一個有用嘅email去同佢哋溝通
岩岩收到本BNO 但係一打開本野見到有相果頁既背面有幾滴透底既水痕咁
係咪正常??
防偽特徵黎
幾個月前講到興烚烚既平權 係咪已經冇左件事 去返之前長期觀望既姿勢?
換身份證加咗英文名
上次個CASE要續特區護照有英文名先再寄
去散心為主
無太高期望所以無太大失望
我去旅行鍾意同當地人交流
中東中亞都識得好多新朋友
俄羅斯人真係算比較冷漠
同埋英文交流真係麻麻地
我用爛德文溝通好似仲好過用英文
只聞樓梯響 ONLY
officer食fish & chips留低嘅痕跡
上個月去台灣 搞台證發現廁板仲有幾個月夠期唔比申請 好在有本BNO先搞到 廁板夠期唔續lo
你睇清楚成本護照,印刷非常精美,有幾頁充滿細字,務必細心閱讀!
等吓啦,嗰邊打風,亂到爆,要時間復原。
佢點聯絡你?無俾聯絡方法你?webchat 囉!
嗰位巴打仲要正本寄過去,寄極都未見本特衰返嚟,後來無報告搞成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞