『薪火post』BNO續期資訊 (74) 2020年BNO有效護照數量爆升

1001 回覆
16 Like 0 Dislike

我到咗啦,仲入埋系統,希望佢一陣開工快d批,趕住三月尾用
副簽 send email 咪得
佢叫我寄番去
定我自己睇錯左
想問有冇人知道點解我本bno個code係寫GBR唔係GBN咩?
GBN喺頁最底
你無睇錯,但建議過你聯絡佢哋可唔可以電郵俾佢哋嘛!有巴絲試過即批㗎!
佢地都收到我既正本 唔問啦
希望順順利利
頭先我想網睇返之前有人講過又話1961之前出世嘅人同出世紙係皇冠頭有可能拎返BC究竟真唔真啊
聽日幫老豆既返本BNO去續,佢完全合乎晒上面兩個原則仲有黑色嗰本嘢添
岩岩幫呀媽搞左
HM office 收到文件到佢批埋係英國寄出
一星期搞掂
重點係 歸化入藉張紙
你係咪指之前有位巴打嘅呢一張啊
應該係
我都係睇post 自己理解
吹風啫,十劃都未有一撇
我擔心續撚完又要搞一輪俾錢好撚麻煩
無得擔心咁多,續咗先就一定最安全。

如果呢件事發生咗你老豆先續,就會比依家麻煩100倍,甚至有機會喪失平權機會,因為你唔會知呢件事發生時會唔會劃線 。
收到,抄下老竇有冇將歸化紙先
今日收到DHL tracking no.
但我個名寫少左個字
Like T. Chan
係未會彈番去HMPO再寄過
同埋我見一開頭幾封email都寫岩我全名
但之後幾封就寫少左最尾果名
Like Tai Man Chan變左Tai Chan
有冇事?
好驚佢BNO都印錯名
email啲名方便佢㗎啫
除非佢全套system包埋可以send email畀applicant嘅component
咁先可以係database recall返你個全名出嚟
佢有你頭先upload嗰張相入面張cert嘅話就唔使等啦,已經係BC
佢有無申請過居英權先?無就唔使諗,繼續揸bno,有呢,咁搵到bc證書之餘,你都會因繼承一代而有資格申請bc!至於61年前嘅cukc,直到呢一刻都係只有人吹,政府都無郁過,相信有排,係講緊最少10/20年為起點....
cukc都唔知幾時先平到權
差唔多死晒,咪越嚟越高囉!
講得正確

一個唔覺意好似當年抵壘政策
要你有現時生效BNO先有平權
喊都無謂
Dominic Raab 被炒先再講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞