『薪火post』BNO續期資訊 (74) 2020年BNO有效護照數量爆升

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
無講到個副簽人點解唔得
即係話我個樣分別好 要簽副簽 但我明明簽左比佢
會唔會係副簽人嘅職業唔啱佢criteria?
佢話唔得就唔得
搵第二個
已經搵左 聽日再去寄
希望順順利利
望下本BNO
原來都用咗5年
空郵掛號7個工作日就到hmpo
Lost case,2月4號資料送到英國今日批左有副簽,彩影特衰同身分證就送左過去
請問你係幾時寄?
我5/2寄,琴日先話出發離開香港
3號
你又啱喎我睇嗰個竟然無咗呢句最重要嘅
收到了
但我place of birth 係new territories
有冇影響or有冇得改
冇影響
即係唔洗通知佢 叫佢改翻hong kong?
其實你應該電郵問佢哋,搞清楚佢哋俹簁整唔見吖,定還是副署人或表出咗事,咁你報告上嚟,大家先可以幫你解拆,同時間亦幫後來者唔會重複犯錯!之前有case,副署人幫過好多人,但呢次個PE唔接受大家個關係係同學,應該填朋友!好明顯無人犯錯,係個PE判斷問題!另外你應該問埋佢哋,接唔接受電郵副署表俾佢!咁會快好多!通常你電郵問,比webchat 問個答案會專業啲!
基本上去全世界都無問題嘅,你place of town填咗NT?其實係去台灣睇個IO經驗啫,唔夠經驗咪問你解釋下,記得填網簽要入中名姓名,同埋出生地填香港。
幫咗啊媽搞bno,寫咗信話佢兩老死咗好耐,搵唔返佢兩老既出世紙同結婚證書,寫埋佢60歲家庭主婦,冇profession grade既朋友,比唔到副簽,寫埋樣冇咩點變

不過佢自己比得到舊bno,出世紙果d基本野,唔知過唔過到關

想問下呢個case仲有冇要點係必寫落封信到?
主要寫比唔到啲咩
樣冇咩點變係HMPO判斷
有結果再返黎report
5年後就有藍色版本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞