『薪火post』BNO續期資訊 (74) 2020年BNO有效護照數量爆升

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
我指係香港經中東轉機,行李直掛到黎巴嫩有伏。香港地勤check到就連飛機都上唔到。 咁可以係土耳其停一兩日再飛入黎巴嫩嘅
靠正苦班垃圾死得啦,船上呢班係咁,武漢個班又係咁
(雖然我覺得武漢個班抵撚死,唔應該幫
今日收到msg 批左
自己果本收到文件後成個月先批
幫兩老搞竟然快到3日就批左仲寄埋
法文黎
好話唔好聽, 用BNO入境,搵英國大使館好過;
用廁板入境,應該搵支那大使館,
但支那大使館都優先處理支那人先過香港人啦,
更何況包機,支那會搵機返香港?
係都返支那啦!

一國大於兩制,就係咁撚樣囉
大家睇嘅now都唔同

我睇嘅now係話優先快速檢疫長者,
之後岸上隔離
其餘香港人都係檢疫後再岸上隔離

專機接返香港果班香港人,係起武漢果班
2月10號DHL寄
12號話送到HMPO
今日HMPO話簽收左
跟住唔洗半日就send msg話approved 埋

比我想象更快
可能文件齊晒所以快手
除左舊bno 出世紙同地址證明
特衰護照父母出世紙結婚證書果d都係俾彩print佢
恭喜囉
我連兩老皇冠頭全正本再加正本結婚證書去HMPO
收件後都要三四日先Approve
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞