買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
用緊w660g
畫質算係咁 不過冇得download app
請問正下.. 如果sm8600 同 8500g.. 8500g 有咩優勝嘅地方?

因為見疊頂post 都係推8500g
其實唔係好突出
置頂有寫spec 優點主要係100hz panel 同55 inch 或以上會有airplay2
x8500g詳細評測:
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850g
sm8600 8500g上面有rtings詳細比較 可以睇睇
rtings評測有晒優缺點
業界權威
老豆老母間房用緊
OK啦...無咩投訴
我用緊firetv
睇港人話電視 YouTube netflix都冇問題
係nowe睇波 會睇睇下唔夠ram要重開佢
android tv裝到now E?
唔知有冇人記得我 之前我話我部新買既49x8500g成日開電視都full reboot等十幾秒先睇到電視 我試過reset左都係咁 我係到諗會唔會待機模式既問題 太耐冇開電視可能變sleep mode?
咁真係唔使諗Sony
除左呢個問題其實都用得幾好
電視唔同電話,唔穩定真係死得,要玩android,不如加個android box
暫時touchwood除左開機耐之外 冇自動開機關機 或者其他上網講既問題 其實我都接受到不過就哂左soundbar alexa個語音指令
google下,我見好多同路人,爬下文睇下有冇計
我都google過 似乎係an tv 既死症
49吋, 放房, 放唔到大D, 最盡49吋。主要打機PS4 Pro,睇Netfilx。

Sony KD-49X9000G 定 Pan記 TH-49GX880H 好。
有爬文睇過話 Sony 部行Android, 會愈黎愈慢,但如果我有PS4 Pro睇Netfilx個D, 係唔係會無咩問題? 同問 Sony 玩 PS4 係唔係真係順D?

Pan記部我睇上面係唔係好睇片唔順?

好難揀。
9000G full array唔使諗
再唔係等年尾9500H大減價
如果可以等
gx880 edge led肯定冇咁好
上次討論過似乎唔係電路問題
你係咪撳實開關掣?
如果都唔係唯有係系統/hardware 問題
試吓搵師傅嚟check check
我關電視用remote關 但開電視就語音指令開 基本上排除左係電壓電路問題 sd左email sony幾日都唔覆 遲多幾日打hotline問

我部未夠兩年嘅9000E 開始出現黑Mon偶爾開唔到機
你慘過我 我最多都係等下佢load但你連享受都享受唔到
而家D電視機真係廢左好多
開到
不過要啪大制再開過 大概一個月有兩三次
啪完大制係咪變左android>4個圈>android咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞