買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
主要打機買X95H夠晒,唔洗上OLED
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=347&t=6000131
Z8H同A8H個設計,想用soundbar要掛牆,唔掛牆就擋畫面
請問大概幾時會上市?
黎緊新居入伙想買A9F, 呢部有無咩缺點
好似冇晒貨了
守形巴/其他巴打,
想問下而家買筆直8-10k 49"
主力FOR屋企人睇電視
間中NETFLIX/YOUTUBE+駁SWITCH
黎緊會買PS4/5
以上為前題下880h vs 8500G vs 9000G 邊隻好D?

另外睇到話9000G做左孤兒機,49X8500G係咪都一樣
如果等9500H 筆直應該要15K? 值唔值得等?謝謝
我本來都打算買880H, 但依家都觀望緊9500H
同問呢3部
我都睇緊800h
15k我會買lg c9 55" oled
X95H如無意外都係四到五月開賣,估香港開價49"會15K
以55X95G為例,三四月出價香港賣萬九幾,但七月官方價跌到萬六幾
早買早享受,遲買平幾千,想抵少少都應該要九月
另外PS5可能用HDMI 2.1,SONY機應該要2020款先支援

唔急換就等,急換就買19年貨尾玩
反正都特晒價抵買,玩幾年買過部又得

三部入面,有筆直上GX880同X90G就唔好諗X85G
中原應該有晒兩部睇,仲有銅鑼灣SOGO,可以睇色水去揀
GX880係IPS,X90G係VA,如果熄燈睇戲IPS黑位會明顯差過VA
另外考慮就係要唔要android tv
43gx800h,只要唔打機,5千其實幾抵屌
睇電視多買OLED應該驚燒印
不過C9係抵玩,有HDMI 2.1又input lag低,打機都可以
我都係玩下switch 睇下片.
switch夠有突,除非之後玩ps5,如果唔係60hz個panel都夠用
950H 冇hdmi 2.1 咁仆街?
9500H新出
再加880H跌價
差唔多1部=2部
我見置頂寫50hz?
budget 有限, 自己其實想買SONY 多D
真呀
對於只用netflix + youtube黎講,an 唔an其實係咪唔大分別?
同埋孤兒問題係咪對airplay 用家較大影響?

對窮撚黎講,屋企唔用airplay好似都係買9000G玩住等過2-3年唔洗炒價ps5+新電視抵屌d?
btw 謝各巴打分享指教
因為9000g根本就係9000f
9500好似冇講話有hdmi 2.1
暫時已知應該得z8h x900h會有
最新update有得開g-sync
不過得1440p120hz同4k60hz冇4k120hz
4k 120hz /8k 60hz用hdmi2.1就做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞