買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
我年紀應該細過你
不過都試過用480P大牛龜玩左兩年PS3
當年部罪大WEGA 29”又係死都唔肯壞,要到香港高清廣播開始普及屋企人先肯換部BRAVIA
不過 AV life 個別員工都好流,問佢地野好多都唔識
百記不了, 佔中時屌人, 又幫手炒iPhone
Pan記可以去中原睇,會有埋sony
巴打你都幾慘
我頭九年做人都睇緊呢部野
不過九歲搬左屋就換左部有ntsc嘅電視
不過都係要到ps2先有機打
我部sony32,第一代高清冇tuner用左1x年依家都未壞,我最後都係上個禮拜買左部49x9000g🤣🤣
你舊個部個框一定好厚
中原問過P記49gx880 $8480,DBS即時回$500
我以前部水貨Hi-vision 32" CRT, 用幾年壞咗,啱啱sony從中原收番個代理自己做番,又肯幫我係日本攞圖紙整
後來再壞一次又肯整,個時都係$800

師父話下次應無得整,因為電線都開始霉
同你又差唔多,不過我係香港數碼電視廣播開始左成4年有多至換電視機,真係乜到落後過人。

2001年尾開始用PAN大牛龜,成10年有多,到2012年頭至壞。佢壞左,我至終於擺脫大牛龜,換IDTV ,罪大40CX520,到而家8年,仲好正常冇壞過,而家有唸過換但又冇大誘因同逼切性,都唔知係好彩定唔好彩。

大牛龜未壞,我唔換IDTV,主要係因為到左嗰個年代,已經係睇電腦多過睇電視,多數電視節目都可以網上睇返,電視機已唔太重要。
我頭18年做人都係睇呢部野

期間都有搬屋,仲要係撞正電視機革命期(剛剛有NICAM),老豆老母都唔肯換
去 price 格下價,我買左7760
細鋪送貨加$100,中原減番$500,其實一樣

btw,巴打邊間細鋪賣? 費時去錯黑店
我就因為部大牛龜太舊,端子太舊唔想攪,早幾年俾咗回收算
一直睇電腦多過開電視, 屋企無電視好耐
係最近地方鬆動啲同打番game,先想買番部

未壞有未壞好啊,起碼你有番主動權
我買果間 7760 包送貨 加運走舊電視,安裝則要約 panasonic 師傅

我喺呢間買
星期五落 order,星期六送,安裝就星期一由 pan記師傅搞
sorry正話唔記得quote

同你又差唔多,不過我係香港數碼電視廣播開始左成4年有多,至換電視機,真係乜到落後過人。

2001年尾開始用PAN大牛龜,成10年有多,到2012年頭至壞。佢壞左,我至終於擺脫大牛龜,換IDTV ,罪大40CX520,到而家8年,仲好正常冇壞過,而家有唸過換但又冇大誘因同逼切性,都唔知係好彩定唔好彩。

大牛龜未壞,我唔換IDTV,主要係因為到左嗰個年代,已經係睇電腦多過睇電視,多數電視節目都可以網上睇返,電視機已唔太重要。
買左55寸pan 800h$10000
55gx880h先真
幾抵喎,送貨無加$100
我都想買 55,可惜 out budget
今年x9500h有49"
真係要屌sony老母
9唔搭8一時有一時無
正死仆街
Good? 見啲人話gx880h 啲色唔靚又窒
800h同880h唔同原生panel喎,一隻50hz一隻100hz
43吋 LG 7600有冇師兄用過?
主要打機同睇Netflix 又啱唔啱用?
係唔係假4K?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞