買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
都成三年半前款,隨時一整就成千,不如四五千買部2019年款仲抵
一般六、七月
我驚肺炎搞到生産線唔掂
想打機, netflix 真HDR 又覺得android tv app好用, 想等sony 49x9500h
唔知5月有無貨呢
邊度話sony香港49寸得9000H?我最多都係搵到台灣
上年8500G就5月出,9000G就6月出,今年就多撚謝武漢,我估5月好抆
係,篇嘢基本上叫大家唔好期待其他款有HDMI2.1
想要只得2隻model
好似早排見重有,宜家睇又無咗
如果900H冇55‘’, 差唔多價位又有hdmi 2.1係咪得番c9可選
有機會係我舊果部電視唔得

同埋可以用電視remote當手制用 幾過癮
Lm
上網見hdmi2.1係8k用, 咁似乎無都無所謂?
HDMI CEC
hdmi 2.1有8k 60hz/ 4k 120hz
ps5應該會用到
爬左下文 同睇左#1樓

無咩巴打講下LG E9

想請問下E9 同C9 比較既話 E9明顯優勝係邊到
影像處理器
電腦最勁都係去到1440p 120/144fps, ps5邊有咁勁
同埋部x90h電視本身都無8k/120hz
電腦知識真係接近零
見啲消息成日吹PS5 support到4K@120fps,真係無咩可能?
無話唔得,2d game或者cs實得,如果出lol之類我估都得
要ps4質素畫面就無可能,同埋120hz手掣未必feel到分別,唔似用mouse或者touchscreen咁靈敏
我覺得係攞黎賣120hz電視咁解
要突破4k 60fps一定要行兩張rtx2080ti
淨係呢度已經兩皮野,仲要唔係隻隻game食到雙咭

就咁行一張想要60fps 係唔得,你特效唔全開就一定ok
退一步,都要一張2080super,特效自己慢慢set
所以60fps以上嘅4k,呢一代嘅gpu都冇咩可能

要打爆60fps目前言之尚早
*一張行60fps唔係唔得
PS5 玩到4K60已經係有d妄想 仲要120
大家都係A9 gen2
應該係音響方面,E9 有內置4.2
B9
睇錯以為b9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞