買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
守形點睇新果部SONY電視
顏色好主觀,睇實物最穩陣
43吋如果會買sound bar係咪8500g會好過gx800h
終極選擇,49GX880H同49X9000G

前者就dv, dolby atmos, hdr10+, 5年保;後者就full array, dv, 色靚啲

主力Netflix+打機,邊隻好?

另外,sony tv係咪用耐好易hang?呢點都好關鍵
等左陣49x9500h
想買番上年款,平啲
想以後都停係Android 8.0同埋愈用愈lag?
2019 lineup要55”以上型號先有新CPU同埋support AirPlay
罪大似乎唔會再同用舊CPU既機更新個OS
9500會出49吋?
請問會係幾時
問sony
點解個個都話sony 色靚d
880H最多話黑色唔夠9000G 黑
同埋880H應該都係 Full Array
Panasonic 香港代理真心廢
日本網 介紹 Details 好多
想問下點解43吋三星q60r,今日去睇,sales推介,6400仲要送800$coupon
如果sony機會越用越lag,咁P記for sure
用左8年既罪大40CX520仲係運作良好,冇壞過
不過可能因為唔係智能電視機,冇LAG既本錢啦
啱啱先講緊9000g做左孤兒仔...
可能miss咗,巴打介唔介意講番點解
PANASONIC 49GX880H 真係差到咁?

https://www.price.com.hk/product.php?p=419434&ct=review

此機既動態流暢唔過關,如果對流暢性要求高既朋友,千祈唔好買,我買咗後好後悔,而且佢係收IDTV時既解碼器做得更差,殘影更嚴重,唔好貪佢有Dolby Vision & Atmos,你根本會用到,因為一用就殘影更多,我搞咗大半個月都未換到機,如果你不幸都遇到相同問題時就好麻煩,唔好幫襯佢...
已經睇番,sony好仆街
係咪架,買左瀨野一定比屋企海關殺撚死
GX880H係Edge LED + IPS,同FX800H一樣
你好似係揀49" ?
43"/49"值得等新機先買,多款揀又包DV、DA同AIRPLAY
X9500H有49",OLED款A9S有48"
係,你就咁睇覺得邊款好D,兩部都好似有2.1
呢兩部應該都有2.1不過要等升級先支援
另外LED同OLED跟用法去揀
多睇電視驚燒印就唔好揀OLED,睇戲OLED好過LED
打機應該兩部差唔多,2019 X95同A9款response time都快
最後係睇筆直,雖然未出價但OLED隨時貴成萬
打機差唔多就買平果部啦
唔該哂守形
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞