買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
得Z8H會有8K
如果你唔係買43"/49"買X8500G貨尾啦
55"以上無閹割,有齊晒Dolby Atmos, AirPlay2

43"/49"就等H
Song 49x8500g同SAMSUNG QA49Q70R 大家點簡
55吋以下唔洗考慮samsung
49"可以揀X90G,價錢同Q70R差唔多
一部電視機最多4個HDMI,以前覺得好多。,原來只係緊緊夠

CABLE TV/NOW TV
Android TV Box
PS4
Switch

剛剛好
四個我都唔夠,如果我買新電視,就要買補品4K 60Hz 分線器。
巴打需要插乜多過4個?
分線器有冇介紹?
DVD機,arc回音比soundbar, switch, tv box 三個(一個係比老人家嘅cctvb, now, boss tv box), 未睇啱邊個分線器,不過用開綠聯。
soundbar冇位插hdmi?
照計應該冇位?利申未買機,一係買9500G, 一係買9500G今年款。
2017年中時買咗部 SONY 43X8000D貪佢mij,果時得兩年保,點知一過保養就壞
俾咗五舊SONY上嚟睇話壞底板整要比多千五,但眼見而家全新43‘-49’都係$4000-$5000仲要有三年保養,加上再等多一兩個月又有新機出好吸引,有無建議到底買好定整好
利申 SONY死忠
有無4k智能電視推介?
LG得全高清
3x吋
3x吋4k已經跌落mon範疇...
唔會有電視踩場
咁full hd呢
買過部Sony囉,而家有三年三個月保
Song : KD-65X7000F
Samsung : UA65NU8000
Panasonic TH-65GX740H

大家點排?
https://youtu.be/ZmT8yvopMLg

終於(?)有人做game mode既比較

點解無人講a9f嘅?
原來game mode可以差咁遠...未見過有咁樣比較過
唔知sony 900/950系列會唔會都係咁差呢, 如果係咁可能要等A9S... (我間屋只係擺到49寸)
32” 以下
3000 budget
普通電視唔打機
有咩推介
如果3***55吋 有無邊部推薦?
我見70R 水貨5k中都有 會唔會有伏?
q80r
價錢都差好遠 想問下80有咩好啲 ?
睇下有無需要上到80咁貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞