買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
離題一問:點解當年大牛龜,90年代初開始就部部要國際線路,齋PAL = 垃圾
但數碼IDTV就不再國際線路,部部都齋DTMB,點解呢?
果然大陸冇好野。 都係買返mij 算。希望耐用d
真?
我以前見epc post, 起碼電源版係共通
呢樣我一定信,好似啲名牌衫一樣,靚啲嘅貨比日本歐美先,雜啲就終國。
支那sony 個系統好垃圾
請教巴絲們
有冇32吋放房電視推介
Budget: $2500樓下
主要打機睇Netflix

唔該大家
講到耐用,我同我外母都用緊pan 37吋alpha panel機,全部mij已經用左十年以上,買果陣啲人仲話正常用20年都得。我氹左海關一年,最近佢先鬆口准我換機
我部pan lcd都十年未壞 只係mic都咁耐用
諗住年中出埋2020堆機 睇下換新款定2019 model
Target lg oled...sony oled太貴
https://m.mydrivers.com/newsview/672825.html
三叔QLED 技術可能被人告侵權
32吋無咩選擇
上年年尾我買左SONY 部W660
lg oled係咪mic
韓國🇰🇷
殘體字支那網
建議去隔離Mon post買個32吋mon
32吋$2500電視始終冇乜choice
廳大概兩米幾三米 65吋會唔會太大?
我都諗緊
呀媽對住咁大個MON會唔會暈
想要airplay 2 嘅話 49" 係咪得q70r? 仲有無其他推介? 見到之前有巴打話49" q70r 係閹割版 係咪真係同55" 差好遠?
算啦, 睇下D 周邊新聞
https://kknews.cc/digital/l86a2vb.html
呢D野自己google 都搵到
https://www.spill.hk/audiovisual/samsung-2019-8k-4k-qled-tv-lineup/
其實現場睇Q60R,Q80R唔係好大分別
當然對比度, 色就一份錢一份貨
就算係都唔會睇中国網
係閹割版
Panel比較差
55“ or above : 100hz + amd freesync support-> 49": 50hz no freesync
airplay 49吋***其他低階型號都有
真係建議唔好上
到時Google search 冇晒繁體網就麻煩
google facebook出晒名會根據你平時嘅Preference
調整搜尋結果或者相關廣告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞