買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
一定冇中、高階
個置頂有簡介
答你唔到
電視sony 得電腦moon samsung
Q60r 好似有43?

不過都係果句: *** 要55"或以先有100hz panel
55"以下都係50hz 嘅閹割版
2019款43"又要100hz 得x85g揀
q60r同gx800都係50hz
[伸手]

想買部55" 或者65"
唔使頂級,我同老婆都眼盲,要求唔係好高。
諗緊SONY,但豐澤sale 又好努力sale samsung.
而家用緊LG 假4K。

主要用黎睇下netflix, 同打下機。個廳viewing distance 2.5米。

請問有乜介紹。
同埋係唔係應等多兩個月,等佢今年D貨可以減先呢?
睇咗#1未
睇左,但冇講過65"唔係高階。係唔係65"就全部都係高階?
有無巴打用Sony電視睇Netflix嘅DV片好有問題,就算brightness max都係極暗
Pan記 740H 65吋抵玩,有埋DV DA又有五年保,Netflex啱晒。
啱啱走去影屋企部gx600h發覺佢有白色嘅pixel 係咪就係所謂嘅假4K
叫鋪頭開個83台你睇下面條bar即刻睇得出50hz同100hz既分別

不過呢個台拎黎試機好喇,返到屋企第一件事剷走佢唔好遺禍人間
已知"問題"
因為佢跟個standard跟得足,而個standard 本身預你係黑房睇所以咁暗
Sony 好似無乜意思會patch
我用Sony部x700睇netflix嘅DV又正常
幾時有減價呀

65吋既x9500仲係要成萬8-2萬

點解其他國家買會咁平。屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞