買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
想問埋如果Sony 55"
x9500g vs A9F
邊部性價比好D
想問埋
55 inch
LG B9 vs x9500g vs A9F
Thanks
B9 for sure啦
如果a9f個價都接受到,就c9啦
32"係咪冇咩選擇
要有4個hdmi
又唔想買大陸製/大陸牌子
搵極都係爭d咁
追左post 但係冇見到有啲60吋入門級介紹
用途 純睇電視(一家人用)
麻煩哂
因為冇主流冇60吋
55 65 75
咁Sony 依家係咪買9000g?
refer #1
9000G 得49"
refer plz
sony 55 有 8500G 9500G
details
hsbc 卡簽夠 $1200 額外回 5%, 最多 600, 仲有基本簽卡既分, 總共大約7百幾, 再加埋 Sony有 $2500 coupon, 扣晒埋單唔洗1萬
55 吋比兩老睇下電視駁下FIRETV4K睇戲
有冇咩推介
見到SONY 55吋8500G都係7K有找幾抵玩
但係有冇話邊個牌子可以耐用D
起碼挨到5-6年
定係SHAMESUNG RU7100好
要5、6年就P記,不過55gx880h就out budget,如果49就8千有找
岩岩度過可能都淨係放得落49"
P記49GX880H穩陣?
講穩陣應該P記最top,加上仲有5年保

其實俾父母睇劇唔打機,49GX800H仲抵,6千有找,兩者最大分別係100hz同50hz
師兄我覺兩部機發色都有分別?880H我覺得鮮色啲。

BTW, 師兄我未買,海關突然反口唔比買
你唔介意冇Android,Panasonic一定係功能最齊
即時我買Android, 我都最多裝netflix youtube, 其他果啲都會用tv box, 廢事整慢部機。

話說回頭,海關點解反口,原來比佢check到屋企部37吋Pan係用IPS Alpha panel,IPS Alpha真心好野冇得輸。
想問下 如果想有airplay 2
其實係咪加部apple tv 4k都得?
因為原本想買Q60R 49"
但好似爬文見好多都介紹49GX880H
新手想請教

earc簡單講就係可以support到電視(netifix)既dolby atoms去av amp/ soundbar?

我宜家普通既arc就係4K 碟機去 av amp/ soundbar都出到dolby atoms

接上題,咁880h 有Dolby atoms 但又冇earc, 姐係點? 剩係可以用佢電視先出到Dolby atoms ?

Thanks
據報Netflix個atmos有壓縮, ARC都出到。所以應該冇問題。

利申:未出機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞