買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
9500H係下一代(2020 model)
呢兩個post已經討論緊
上網睇Netflix出嗰個Atmos係壓縮咗嘅DD+,所以arc都出到。

不過未經証實,等高手解答
係邊?
有性趣望下
事實
dd+封裝係壓縮野,streaming先會用,arc已經夠流量傳
碟嘅atmos係truehd,流量大好多要earc先夠

netflix DD+ 得 640kbps

netflix DD+ 得 640kbps
最緊要夠唔夠做先?

利申:天生小木耳
想問下sony 49" X8500G 抵唔抵玩
普通用家 唔打機 睇片多
自己出去行下
唔嫌無DV、無airplay,都ok,如果唔急用等多一兩個月減價仲抵
屋企部電視用左10年打柴 對依家啲電視無咩認識 上網睇啲人推薦sony
如果唔打機,可以考慮埋P記49GX800H,6千有找,有DV
DV係咪digital video? 有DV有咩唔同?唔該晒
我見sony係行Android比較易用先揀
有netflix recommended tv同冇係會差幾遠
Dolby Vision, 睇片畫質可以提升。
買左55 X9500G
有無掛牆架介紹 想要可以拉出黎再打橫90度
上面咪有巴打答咗
邊區?
如果43吋 應該揀
th-43gx600h/kd-43x7000g 好?
你見#1冇推介過sony x7000/8000系列
因為都好廢 P記gx600應該好少少
尋日買左43gx800h aeon 5000左右到手
ok喎,Aeon都做到細鋪價錢?
咁即係sony 唔洗諗 唔該哂
但值唔值比多千5蚊買gx800
因為我本身預算都係4千
碌卡?有冇其他野?
因為我買返黎都比我兩老睇無線 基本都得佢兩個睇 所以都考慮緊唔買咁貴 想買gx600算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞