買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
880無2.1,仲係2.0,只係support ALLM
其實PAN記電視功能係最少,不過插FIRETV之類就得
PAN記新機唔見佢會加HDMI2.1,連頂級部HZ2000都冇
問晒price都冇就可以放棄,等2020款出,然後A9G特價
2020機都就出,邊會有咁多2018機貨
其實無2.1,就算部電視行到120hz又有咩用?
無知一問,120hz panel睇波或打機(PS4)係咪會比起60hz panel"順暢"啲?
咁10k budget左右係咪應該將x9500g都列入考慮範圍
LG sm9000又點睇 見佢都係full array

如果遲諗住睇Disney+ 係咪買Android tv 比較方便?
我就係問晒都冇,但係仲見有人問a9f
我以為佢地問到貨
我下個月入伙,都硬食a9g架喇應該
A9G有咩唔好
貴左8千同a9f冇咩大分別之嘛
上次百記sales話好多人搵a9F都無貨,因為真係賣一部少一部
個幾月前問深之都仲有,一個星期之後再問已經冇晒
a9g差啲
不要再說了
如果我改買55的話,掛牆,剩係右邊會貼住另一邊牆的話,會唔會阻到散熱?

其餘3邊都有足夠空位的

差左啲乜
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-a9f-vs-sony-a9g/684/833?usage=7318&threshold=0.1
仲有spec
a9f 4GB RAM 比 a9g多1.5GB
a9f將支援4K 120hz 播片 但a9g無
今朝睇過 應該去avlife 買9500g
我都想知
我都糾結緊 但A9g 唔似值咁貴
會順啲
去睇下display就知道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞