買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
Android tv 個 軟件就係叫 chromecast-build in(內置chromecast) 又名google cast 有齊外接chromecast嘅功能
所以可以
想問下,32吋電視係唔係無咩討論空間
兩老廢事用智能電視,要再裝Android box算
間唔時有人打下switch 咁
諗緊P記 G400H,見兩千二左右
罪大32吋又好似唔係好抵用
OLED係有機會燒印, 但正常使用既話用到部機壞都未有印啦,驚咁多做乜,比我揀一定揀OLED
我都遇過、係咪兇澤?
如果兩老只睇普通數碼廣播同Switch, 去執部二手37吋pan記IPS Alpha Panel電視好過。幾舊水分分鐘用多十年都唔會出事而且質素又好。
百記呀
小弟係新手 我唔明點解OLED好d 除左機身可以超薄

上網睇介紹睇完都唔知講咩
真係可惜,印象中當年ips alpha都出過32吋,但靚果啲都係37吋,睇普通數碼廣播真係到依家都可以殺晒。
今年有48" OLED
我做左好耐cdrom😂
琴日終於喺咸片生命買左55' B9
$14980送airpod pro, $500超市coupon再加hsbc$600獎賞錢,包wallmount同安裝
抵屌啦
姐係萬2到有成交
扣扣埋埋7千幾上咗X9000G賊船
55X8500G
55X9500G
分別係咪在於日本製?
聽講無update, 做左孤兒仔wor, 雖然真係平
唔緊要啦。 買部shield tv box 攪掂。
蘇寧12xxx 送wallmount ,免費送貨及安裝
直情係孤兒仔
不過無用apple ,無所謂
我都搵緊32吋
lg 32lm6300同sony 32w600g邊部好
係呀,我見個個mount連安裝都成$900, 計落部機真係around$12000

其實我原本想買9500G, 但之前送左部8500G 49'俾老母,整體係幾好不過個android os真係少lag lag地

宜家55' 9500G要$10900, Q80要$14900仲要無貨,把心一橫上oled好似抵啲
9500G係MIJ, 同埋應該local Dimming會再做得好d
內置chromecast 但又唔係全部功能取代晒﹐我試左用Google Assistant/Google Home mini 唔可以叫醒Android TV

即係 Ok google, turn on TV

https://support.google.com/googlenest/answer/7498991?hl=en

根據support page, 要用chromecast-connected TV 先得﹐原理係用HDMI-CEC﹐所以內置左都係無HDMI-CEC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞