買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
Q90R同價位買到LG c9p
心水 Pan TH-49GX800H入門機
但格價網又冇佢 得 TH-49FX800H
係兩款機定有咩分別

見佢都支援好多音效格式,睇netflix都方便
price.com點會無
49gx800h 2019年款 而家$5800左右,49fx800h2018年款,後繼機係gx880h

fx800h應該唔多地方有貨
啲人買qled主要係怕oled burn-in

其實oled唔較超高亮度,一日開著唔超過10幾粒鐘,普通日常使用,用落兩三年都完全冇burn-in,有burn-in嗰啲多數係demo機嗰種一日開住十幾粒鐘static image

同價位我會買oled,picture quality真係睇到明顯分別
nu冇乜可能有 有都係二手/ 艙底嘅艙底貨
ru7400 vs ru7100:
ru7400有wide color gamut,顏色鮮艷少少
仲nu 而家邊有
有都唔敢買啦
我係友x見到賣緊800h
諗著再係price search番同一型號又冇
其實都會買2019年款

咁要搵條支援atmos soundbar 先睇到netflix個杜比plan

Btw thx 巴打最驚買錯野
refer番#1就得喇 型號唔使自己作
驚oled燒印,可以睇下呢個test
https://youtu.be/SlP2kwNqXNA
同埋呢個都有用
https://youtu.be/CY4o8g_8sSc
條友幾專業
reddit都幾push呢個Channel
岩岩百老匯買左49” q70r qled
14000用左hsbc卡減到9200多d 見佢仲送1300惠康同食埋hsbc回贈 應該折實7500左右
各位點睇 有冇做到水魚
無,減完價錢同細鋪一樣
A8G冇airplay 真係喊出黎
唔該哂巴打
between 你可以上去rtings比較下
7100 vs 7400 :
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-ru7100-vs-samsung-ru7300 vs ru7400 (usa 應該係 7300)
7400只係movie / sound quality高啲
整題上差唔多
死link,但我可以自己查下
ok
panasonic 40gx700h
有冇師兄用緊?
不如你直接問仲好啦
想問 x9000g 係咪已經變孤兒仔
無得update Android pie
同埋冇air play?
出機時已經冇提會有airplay
邊款49吋有airplay同hdmi 2.1
最好sony
謝謝各位巴打
Airplay 2 個list不嬲都無包x9000G

Sony Z9G Series (2019)
Sony A9G Series (2019)
Sony X950G Series (2019)
Sony X850G Series (2019 85", 75", 65" 及 55" 型號)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞