買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
睇埋啲細分
4K 32-40"以下當PC芒用有無推介?
舖頭display都係果啲鬼死咁慢嘅4K片#;##
P記、SONY幾時肯減價
用緊120hz panel睇波見到個波有小小拖影可能垃圾LETV
報告下,X95G升完PIE係差左,個OS冇8.0好
ARC比之前更大機會傳唔到聲過去/中間停左聲一秒
已經有兩次開機著LED燈冇畫面,熄電強制重開部機先解決到

reset下?
X90G用家會唔會好過啲
暫時唔reset,靠重開機再觀望下
ok
想問下有咩網睇到電視既深入資料?(例如hz等)搵過官網好多都無show,求大神解答
https://www.rtings.com/tv/learn/what-is-the-refresh-rate-60hz-vs-120hz

留意番上面都係美水,港行要自行fc
謝謝巴打

btw 港行可以點fact check?

例如網個到話***q7 qled hz係120 同港行q70r係咪一樣?
***官網無呢啲資料
舉個例,***q80r官網motion rate寫200,你再睇睇呢條rtings

https://www.rtings.com/tv/learn/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

佢真正refresh rate就係100hz
即係間間都報大數?

btw,ching 點睇LG SM8600, 罪大x900f 同***q70r?
想睇部49吋,選左好久選唔到想要色靚,望得久唔會眼攰,打機用
唔係報大數,係唔同叫法

呢個post都跟咗一排,嘗試答下你,LG只會買OLED,***55"以下得60hz,不了,SONY如果夠budget 49"就買X9000G,不過無Android 9.0,無airplay,唔會再有update,做孤兒仔

我自己嚟緊都買49,鎖定咗P記GX880H同SONY X9000G。
我都打算買9000g影響 本身用and機
冇air play 都冇咩
加上唔咩睇電視 va睇戲真係好d
冇更新都算 反正都係睇Netflix同 YouTube
thanksss
睇黎samsung買大少少好啲,打機爽啲
越追呢個po越係難揀。P記冇eArc,如果唔落補品就啱用。9000G又冇Atmos, 睇Netflix又係爭啲。我打算平平買埋Sony HT-X8500 Soundbar,但徧徧9000G唔支援Atmos。所以觀望緊9500G 49吋幾時會出,不過等到來Pan記下一代都可能會出
9000G本身無atmos唔代表佢唔支援atmos sound bar
仲有係9500H
唔係9500G
9500G 係 2019 model,
不嬲冇49"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞