買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
可以
肺炎咁嚴重。遲下應該冇咩人買電視
3月啲鋪頭應該會減價
我覺好快會勁減
年尾係咸片生活買E9. 18900。

為佐睇4K download。買apple tv.

開心使用中
地方問題所以想買部49"4k電視 因為想用翻對homepod 所以要support airplay 2
睇緊兩隻lg 49sm8600 定 *** Q60R好啲呢
電視個airplay係接收用,應該射唔到去homepod出聲
我見有support airplay 2 有support homekit,有冇人用緊知道pair唔pair到?
守形,X800H 49” 749.99 美元同X950H
49 1199.99 美元,點睇
見reddit啲人話唔得 睇黎都係要買埋apple tv
只肯定Apple tv 4k連homepod可以,又有埋airplay 2

可以睇埋呢條link,有提lg同samsung用homepod
https://www.ptt.cc/bbs/iOS/M.1566555257.A.7D4.html
有咩好睇
你一出即買? 香港代理開高價咪又係等佢減
Fact check左 lg都係receiver only. 睇黎都係要用apple tv先可以用返homepod
係咪會出50吋OLED
買lg e9定sony a8g好
去過唔同鋪頭問過,有d sales話a8g 個畫面立體d,個喇叭技術又好d
但有d話e9係top model緊係e9好
有無巴打可以分享下
48吋 lg sony都會有
想問下各位用LG電視嘅巴打
有冇人同我一樣開唔到VIU同google play movies and tv 依兩個app
地區已經係香港,其他例如Netflix, YouTube都可以正常使用,唯獨依兩個app開咗入唔到
已經試過重裝,條款都全部tick曬

就卡咗係依個位冇反應
你要預新model貴一倍
要買買A9G, A8G個反應有D慢

利申: A8G用家
A8F/G oled孤兒仔 冇airplay / android pie
仲要performance:
E9=C9>A9F>A9G>B9~A8G~A8F
source from Rtings.com
買lg e9定sony a8g好
去過唔同鋪頭問過,有d sales話a8g 個畫面立體d,個喇叭技術又好d
但有d話e9係top model緊係e9好
有無巴打可以分享下
要買買A9G, A8G個反應有D慢

利申: A8G用家
A8F/G oled孤兒仔 冇airplay / android pie
仲要performance:
E9=C9>A9F>A9G>B9~A8G=A8F
source from http://Rtings.com
你似個ip唔係香港喎
想問dolby atmos 係咪一定要用電視既speaker先用到
外置既hdmi 5.1用唔用到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞