買電視機換電視機集中討論區(修正版)(8) 有問題請睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
背光睇完direct led仲要睇local dimming分區
其中一個因素q80r好過x95g,係前者控光分區多
全球買左A8G都會想屌到SONY開花
BTW SONY 2020入門款改進大過其他階
我更正返,係十個comment九個屌,都仲有啲係買左A9G同X9500G
最慘既都係果位早幾日先買X9000G既師兄, 個頭買完個頭就做孤兒
A8F同X9000G真係近年撚狗代表作黎
X8500以下等級機種都話冇得講,X9000G, A8G呢啲行高階路線都咁就真係抵佢比人屌
所以咪話中伏囉
早知忍多年買今年既X8000H好過
但係上年公佈100hz同埋Triluminios重返43又真係好吸引
香港出X90G時,呢度已經有巴打講買X90F仲好
A8F同G一樣撚狗,所以有貨尾就掃部A9F等食PIE好過
a8f係18年頭出既product,果陣新soc應該未ready好(a9f同z9f係18年大概8-9月發佈)
就算你今年先買a8f,你已經用緊一個相對平既價去買

但a8g就真係sony撚佢班死忠狗
想問下sony tv插左usb睇睇下野去左tv個版 點樣番入usb個版到
請問 8k 內 49"電視有推介嗎?

個人心水 panasonic 49gx880h , sony 49x8500g 及 sony 49x9000g

主要用黎睇 netflix 及打機,3揀1的話邊部好 d?
唔知係到問岩唔岩
最近買左q60r, 駁switch 果時個遊戲模式又開又關 攪到個mon 係咁跳畫面
有冇人試過咁?
用途同上面巴打一樣,同問49,除咗上面三部,加LG SM8600 同 Samsung Q60,大家點排
880h 用家
睇埋樓上d comment 唔會買呢2部sony
除非佢減到好平 唔係買Sony 出年d機
880h 同Q70r 2選1 啦
thx
剛剛都下左決心入880h
希望唔會失望
Miss 左, X9000G咩事?唔係一直話AIRPLAY都冇份既咩?仲想買架喎我

請問各位巴打呢三部有無邊部性價比高啲/推薦?
700g可以唔洗諗
可唔可以講下點解
請問眼距離電視畫面得1.5-1.6米,買49吋適合嗎?
三部得x85g可以考慮
尋晚部x9500終於update 咗,有AirPlay ,好滾動
大鋪見Q70話唔會賣,剩番Q60,其實兩者有咩分別?
唔會賣?
話唔會再番貨

其實兩部差啲咩?
其實非ANDROID TV會唔會冇咁方便
本身都諗住買P記,但冇得裝港人話電視 NOWE或者其他ANDROID APP
彈性冇咁大,搞到只可以諗SONY

如果要裝ANDROID APP,係咪只可以另外買FIRETV果類產品?
係咪開機會自己收到update??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞