Nikon 討論/貼圖區 (12) CES 2020

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
最失望係拍片 雖然我唔係主拍片
但我連呢D 十年先拍一次既人都覺得廢
屌佢支小黑z有貨先再講 其他又唔見佢咁快分分鐘呢兩枝野都要等半年
小弟打算放D800e加一埋F鏡轉入Z7
但而家入傻瓜嗎
雙卡都用CFE應該好難做到,疊埋會太厚,平排就太長,除非個body響grip嗰面可能要改大少少
sensor唔進化都幾意外,尤其係Z7玩high res的話SONY有60MP不過Nikon唔用 / 唔用得?
USB power係一個好功能,尤其係對拍片撚 / timelapse
以衣家全球生產線狀態再加Nikon本身食晒屎,呢兩部應該十世都出唔到,仲要等埋香港有貨 / 個價回落,真係可能成年後先入得口
不過如果搞到Z6 Z7個價可以劈一劈衣家入舊款可能仲好
等得呀
冇得去旅行暫時都用唔著住
多謝消息
有講直度,今次係正常有掣
Vertical grip with buttons/controls (available as an optional accessory)
又出新電 15b玩左一代又轉15c...
好玩唔玩 玩電池...
如果佢照賣z7 body一出個架2萬7真係買z7好過,依家細舖先萬8蚊
上個月尾想買z7 body大細舖都冇貨,生產線有排都未好返
傳聞嘅Z6s Z7s改少少唔夠人吔砌
出左賣宜家Z6Z7價錢就夠人砌
nikon得返最後一招

就係開放卡口俾 sigma tamron
仲未出貨?見兩三個月前班youtuber出晒review以為一早派左街
支炎影響呀
全部Nikon生產線都食左屎
好似話雖然70-200係made in thailand
不過支炎搞到日本嗰面本身要派去做final QC / calibration既人去唔到/遲去,所以仲拖緊
想問下買z14-30/4 s 定 轉接+ fe12-24g 好
https://youtu.be/gsgZ9L4cHzM

z5
可外置供電
雙sd
ibis

其實好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞