Nikon 討論/貼圖區 (12) CES 2020

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
蚊位易影過水庫,水庫又要搵命搏,不過我等唔到白腹
唔係何文田影
THX 我知啦 MF 禁半格佢會話我知對唔對中焦
受到新冠病毒肺炎疫情的影響,東京Tokyo2020奧運會宣布推遲至2021年4月1日開始舉辦,由於專業級體育相機的需求預期出現大規模延遲,加之市場廣泛認為D6與競品相比“誠意不足”,尼康宣布將重新研發D6。

相關方面透露稱“反正到現在也沒有上市”,所以對廠家“影響有限”,在更新版本中,將會重點提升對焦能力,但視頻方面的改進並不在計劃之列。
咁多位巴打您地好
有個亂入問題想請教下
事關我搵左好耐都搵唔到答案

想請教下 Artisan&Artist嘅相機帶
301N 同310N有乜分別?
有無巴打用緊可以解答下
good news
暫時公佈嘅spec真係唔算好吸引
想問下用緊z mount嘅巴打
你地個原廠ftz會唔會裝鏡唔順?
我手上兩個ftz都係有輕微唔順
上近乎支支鏡都有不同程度磨鐵feel
但所有鏡上翻單反係無問題嘅
我覺得佢announce嗰陣係趕奧運做件次貨出嚟
但係如果而家睇住嚟食都輸就死咗佢算啦
4月1
唔介意二手收二手都得
無vr 磨打唔容易壞
死馬 85.4 二手二千,又靚好多
有冇IBIS
呢單料其實可信性有限,平時咩事都開post既NikonRumors都無提過,淨係三月嗰時引番Nikon官方話D6會推遲去2020五月出(咁當然spec係不變)

雖然D6砍掉重練聽落係一個更可取既方向(起碼PR方面係),不過我估生產線同parts應該一早已經開始左甚至部份係齊左件,唔可以話唔出就唔出
一定無
nikon 垃圾
so far用得幾開心
版主都轉埋會 sosad
a9 或 a6400 加2868幾乎都打盡天下雀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞