Nikon 討論/貼圖區 (12) CES 2020

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
咁咪入返z6
宜家z6都入門價啦
真 本身用緊z6+ 24-70 f4 kit 都知道呢支kit質素好好
今日入咗支16-35 f4諗住for風景大景咁
預咗佢冇咁sharp㗎啦
點知試鏡嘅時候發現真係好鬆好濛 收到f8先叫好少少
差啲以為自己買到壞鏡
突然覺得自己已經俾z鏡寵壞咗對眼...
應該有4-5年冇影相
本身入黎想追下 post 睇下而家 Nikon 攪成點
遲D要影相睇下有冇正既新機
見到呢個 reply 真係心都灰埋
#仲係用緊老爺機D3s, 不過嫌像數唔夠 crop
主要想平玩老鏡 (手動 f mount)

搭部z50 會唔會太嘥料 定係買部d3500就算?
Z5就出
而家去入Z50會否不智?
睇你重影相 or拍片

如果本身無鏡, 我建議z5 FF影相感覺是好一點
d3s 用過,對焦係有光係完美架喇
但像素同 DR 都好大問題
想放個fringer ef-z adapter唔知有無人有興趣?
所以想買新機
sorry 太耐冇跟而家咩都唔熟
Z 系用唔用得返以前買落個埋 Nikon 鏡?
whahahaha THANKSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
想要Z50 用黎打雀
Z5見街之後z50會唔會減價
今日試過,技術唔掂
同悟空巴嘅諗法一樣
z6啦
反而想知 Z5 開賣 Z6 會唔會升返
想問下去Nikon邊間店可以試下啲機同鏡
朗豪坊嗰間?
想試下Z5
琴日去收起晒啲機白行一趟
Xt30
用緊d810, 想入支tamron70-300, 主要影車同動物, 對焦同成像夠唔夠用同埋見有分兩個版A005/A030, 有冇ching用過有feedbacks
我有A005 好多年前叫成象唔差 不過 唔好期望太高
香港係咪今個月 28 號跟日本同步發售 Z 70-200mm f/2.8
香港 Nikon 官方又好似冇聲氣
出下相唔係出年都未爆post

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞