『薪火post』BNO續期資訊 (73) 2019續到2020

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
唔係 lost Case ,
有 BNO 舊證 , BDTC 歸化紙,
用朋友 BNO 副簽就 ok .

啱啱再 update , BNO is ready .
估唔到咁快 。

用護照號碼嚟分
都on99

以前香港嘅BDTC夠用HKG啦
唔通又獨立咗咩
係!舊年有lost case等咗3-4個月,上星期先批!有人問過,答咗正常兩個月都未必批到,要耐心等候!起碼等搵到舊資料,取消咗舊證,先有機會入去正常隊,同埋可能仲有其他批核程序,所以平均都耐啲。
都預左會麻煩啲,我淨係send左出世紙正本同埋正常需要嘅嘢,本身想send埋父母結婚證同佢地舊護照,但幫我搞嗰個話唔洗,而家有啲擔心唔夠料添!
哇 點解你快到咁
我31號process ,到宜家都仲係process
唔知咩問題
23 process 等待中
不過快慢好睇文件,PE 個人因素
原來你仲耐過我
睇黎有大把人等緊
我係取消舊証再續
驚佢有野要後補之後又再process
我自己續
幫屋企人續好多次
次次交既文件大同少異
但時間最快3日批
最慢4星期都有
所以真係好睇個PE 點去approve
做野有快有慢
佢要乜俾乜,無需俾多餘嘢,交唔到寫信解釋,亦唔好同人比較!有需要佢哋會叫你再補。但你唔驚你張出世紙從此消失?呢度平均每個月,總有一兩單沒收正本報告!
每個人獨一無二

千祈唔好同人比較
已經收到bno
恭喜哂
我聽日收工去影印野,打算下星期1就寄
吓!我未聽過會咁喎
我前日returned,未收到新tracking no.
係咪要webchat問
你爬幾個posts就會知道,皇冠頭出世紙,父母結婚證書,包括皇冠頭亦有大陸嗰本,最近期係成本特衰無咗!話無收過要寄嘅已經寄返晒等。有錢就應該出核證副本,無錢就手機影,彩色打印自做文件,因為首次寄去經過多人手,好多時無從追究,補寄直去PE仲可以追瘦佢,而至今暫無人追得返失去嘅!自己嘅仲話後果自負,父母嘅內疚一生,最慘嘅唔係自己而係幫人搞,跪玻璃都唔掂......真係一單都嫌多!

當然每日過千申請,呢度絕大部分人無事返晒嚟嘅。
唔好心急,等吓啦!留返啲webchat 機會俾真正有需要嘅人啦。大部分問咗都係叫佢等,除非過咗太耐啦。放心,呢啲好平常,做到熟晒。
Visa required, except for Passengers with a British passport

with nationality British Citizen , British National

(Overseas)
, British Overseas Citizen , British Subject or

British Protected Person can obtain a visa on arrival.
一直想問, BNO +特哀 排第幾

仍等待中
快㗎啦,快㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞