『薪火post』BNO續期資訊 (73) 2019續到2020

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
雖然通常新證到先,亦有少部分人文件到先,相隔一星期左右係正常嘅,太耐先至再webchat查詢。
等我回饋下先...
感謝制作份doc的會員同埋Lee個Post所有解答各人問題geh會員
我係Included child case
29/12收到新Bno
等到今日2/1先收齊晒所有寄過去geh文件

估唔到聖誕期間都甘快搞掂
原先以為有排等
早寄早享受,遲寄有排等
12月9 being process 到而家都係無郁過
想問下你係 included child, 咁有無報 lost case?
冇呀,我寄我呀媽果本舊證去

9月追post到而家
希望之後順順利利

Lost case 17sep 到passport office
2jan approves
Lost case 係唔係一次個做
我11月21收到又係2jan批
一陣又指住CNO話係有Cjina係支那護照問你拎visa
我個lost case 一個月前係外地大使館攪
唔知有無關係
今日收到
呢樣先最PK!跟手攞本bno出嚟個嘴臉即刻變晒!順利入境。
Lost case超過3個月漫長等待

終於approved

有英國護照早攞出黎喇
CHOP
走得喇
請問下有無人知BNO去印尼要點申請VISA?
上印尼個網好似無寫
啲旅遊網站啲料又唔update
我直接去旅行社叫佢地幫我搞得唔得?
Google 印尼簽證bno應該見到唔少分享,有篇介紹要去領事館搞,亦需要文件準備,仲要平日上午先接受申請!至於旅行社代辦要去問,錢解決到當然無問題,不過有啲只做自己客,你真係要問返。
我就係google 過見好多都仲係早一兩年剛剛由免簽變要簽嘅post

你可唔可以post 要去領事館搞嗰篇文出嚟?
又google 埋印尼簽證代辦,唔同旅行社都唔同答案,有啲話要親身去,有啲話可以代辦,你不妨問吓可代辦嘅點搞啦!
Lost Case 又係 1月2號Approve
真係儲埋一次過先批Lost Case
咁即係我仲有2個月等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞