『薪火post』BNO續期資訊 (73) 2019續到2020

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
今次幫外父外母搞,兩個都有過期15年舊bno

幫屋企人申請
18/12 寄到hmpo
23/12 轉 received
正常case, 未批

上次我lost case+included child等左2個月
今次幫屋企3個人整
1個有舊BNO, 1個lost case, 1個lost case+included child
快手到
3個一齊批晒?係就勁喎!
雙掛號會返一份件俾你,要你簽收,應該收集到HMPO真人簽名!
今期勁快,27收齊doc 6號就印緊兼準備上dhl!
巴打你估個個人都好多fd咩
唔熟個d又唔好意思問,人地幫你簽又要俾晒d個人資料你
真係搵唔到有case用特衰+寫信都好似得
利申:身邊淨係得男朋友有有效bno,其他fd都過晒期+非專業人士
有bno都可以countersign,男朋友做邊行?
我搵做保險fd簽都ok
是但中一樣都好呀,專業人士/護照,但就最好唔好唔副簽唔理佢,中唔到兩樣最多寫封信解釋番。
你男朋友有有效BNO,份工係正常工作既話搵佢簽都可以博一博,講就講話唔可以戀人關係,實際上佢鬼知你咩
係,一次過批哂3個
可以拎BNO嘅就盡量去拎,特衰護照幫你轉埋做支鬼

男友做design,佢搵到有加拿大護照fd先續到,之後就幫我續
追過post好似係國籍行先,身邊都有朋友因爲搵唔到副簽一直拖
我係學生身份幫三個朋友副簽都批左
請問下幫人副簽作用只係驗證申請人身份?
期後如果申請人犯事會唔會導致副簽人紀錄不良?
無錯國籍行先,睇返doc有教首選次選等情況,分享俾你啲朋友啦,有晒教學,唔好灰心。其實依家身上有本bno嘅,其實大部分好樂意幫手,因為都大部分經過呢一關,所以唔好因為唔熟就唔問,可能從此多咗個熟朋友呢!

呢度大部分原本搵唔到,後來成功副署嘅,都係搵到個佢估唔到嘅朋友搞掂!尤其是揸英國護照又唔使影印俾人,有乜所謂吖!一次唔得就搵多幾個,總會成功嘅!鼓勵叫佢哋上嚟睇啦。或是叫你男朋友幫手簽埋囉!
你識佢,證明呢個人存在之嘛。至於佢犯事,又點會追究到你?仲要大英去同你問責?公安就唔同!事頭婆手下文明好多!
睇過入境處條介紹片,第一版用紫外光筆照會見到大大個支國國徽喺本野上而出現
HMPO比返本emergency passport 我
剪咗?留俾你做紀念?
係呀,聽講如果係BC/愛爾蘭護照就最好添
如果真係冇有呢堆護照嘅朋友咪盡量搵個專業人士簽左佢,補信解釋番。
加d油問下朋友,我相信好多人都會幫
希望大家都順順利利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞