『薪火post』BNO續期資訊 (73) 2019續到2020

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
咁你搏下啦
睇doc啦!唔搵唔知揸外國護照朋友多!hmpo係要搵一個信得過嘅人,證明申請人嘅存在!doc已經寫好晒副署首選係點次選又點,真係搵唔到又點做!

呢度有case係無副署要轉paper form!即係由頭做過晒仲要交實體相,亦有寫信解釋都唔過!唔少上嚟叫春嘅話搵唔到人副署,最終搵到人簽,好多都係估唔到嘅人!所以俾啲心機去搵吓啦!

當然有人特登搏大霧嘅,成功嘅亦唔少!但無人知個PE點解過佢,準則係乜?BB相都認到依家個樣?咪發夢啦!副署係保安理由,唔係任何人攞啲資料就去續,咪好危險?依家講緊郵寄申請喎,保安控制囉。仲有做壞規矩對以後巴絲續證無好處,依家仲有九成人未續證㗎!睇doc教嘅做法先啦。

總之風險自決後果自負!
要補交資料
不過今次係交去Belfast,果面會唔會快手D?
上年嘅續領數字應該好多人有興趣,唔使我入FOI都應該有人問架啦

不過我都會照入嘅
佢要你交咩正本?
好期待啊
大增
屌 收到EMAIL開心左一秒 一打開 話我未寄住址證明
明明已經寄左選民通知書同一封入境處寄俾我既信

感激大家 終於成功
唔知今個weekend去KL前有未呢
lost case + name change
如果DHL唔彈返轉頭,都應該大機會用到嘅。
拿,我家母就2號批左...
收埋叫我一定要用黑筆簽名EMAIL
但到今日仲未有DHL SMS..
唔知係唔係卡左係DX到
如果星期五都冇聲氣
咁就唔等佢online check-in luuu

dhl真係一時時
我都係2號批,今日晏就收到。
啱啱收到第二個dhl sms
SMS定本BNO?
我啱啱用
Track Using Personalized Shipper's References
搵到第一個Waybill
Monday, January 06, 2020 Location Time Piece
1 Shipment information received LONDON-HEATHROW - UK 08:57

啱啱喺台灣用 bno 出境過自動關時發現,
原來佢有得比你揀用中文定英文,
我問翻我用火車頭既屋企人,佢地話無呢樣野出現
準備拎本新BNO去日本
之前用過特衰入
但我係咪可以直接丟本特衰喺屋企就算
唔諗住帶兩本出埠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞