幫maybeline遮瑕筆喺ig賣廣告班女

949 回覆
344 Like 23 Dislike
其實我唔明有咩問題,kol你咪當網絡紅人咁,咁一定有做得好做得差,新興一個賺錢方式姐

其實我唔明有咩問題,kol你咪當網絡紅人咁,咁一定有做得好做得差,新興一個賺錢方式姐

嗰啲所謂kol付出咗啲咩?
求求其其加幾個hashtag就一籮籮免費嘢用
而呢啲所謂嘅免費嘢
咪係出自我地呢啲用真金白銀用錢買product嘅消費者身上囉
係咪咁難理解?

而呢啲所謂嘅免費嘢
咪係出自我地呢啲用真金白銀用錢買product嘅消費者身上囉
係咪咁難理解?

係公司既角度商品成本好低,送幾多其實都係佔好少成本,佢想做個宣傳效果姐,比起傳統廣告,呢類形宣傳會有效得黎又平

而呢啲所謂嘅免費嘢
係咪咁難理解?

係公司既角度商品成本好低,送幾多其實都係佔好少成本,佢想做個宣傳效果姐,比起傳統廣告,呢類形宣傳會有效得黎又平

你可以屌啲人廢, 但係如果話佢啲免費野係出自你比錢又好似有啲怪,你比錢,你得到商品,有咩問題

而呢啲所謂嘅免費嘢
係咪咁難理解?

咁而家咪話俾班marketing同PR知唔撚work囉
啲產品值錢就唔會成箱送俾人啦 間接同人講自己公司啲product係垃圾

而呢啲所謂嘅免費嘢
係咪咁難理解?

咁而家咪話俾班marketing同PR知唔撚work囉
啲產品值錢就唔會成箱送俾人啦 間接同人講自己公司啲product係垃圾

算啦,大把野都係垃圾,貴係貴個知名度同間公司,睇下潘朵拉啲珠,個個都知係垃圾 咪又係大把人狗沖
人地好辛苦架,唔想同你地嘈,唔知比咩反應你地好啦
Btw, 佢果個post都del左

其實佢冇講錯 呢啲kol背後一定仲有正職 識得啲人係忙到仆街(唔係做kol野而忙
乜撚野kol屌你老母

其實佢冇講錯 呢啲kol背後一定仲有正職 識得啲人係忙到仆街(唔係做kol野而忙

我地去補習去做炒散唔係搵錢嘅得你一個有返工好捱得

即刻覺得自己好廢 唔識經呢味嘢

經營*
阿豬阿狗都話自己係KOL
你贊助下咩啲女明星好過啦講真
贊助啲無人識嘅

經營*

我都唔識 有冇教學
男人老狗扮慘
得你一個咁忙又要返工又要返學既
贊助啲無人識嘅

贊助明星既方法用左太多年啦,成本同效益好唔同,同埋宜家有人睇電視嗰類廣告嫁咩
贊助啲無人識嘅

贊助明星既方法用左太多年啦,成本同效益好唔同,同埋宜家有人睇電視嗰類廣告嫁咩

繼續贊助明星會好似亞視咁收得皮
男人老狗扮慘
得你一個咁忙又要返工又要返學既

睇到好心酸 忍唔住喊左
影張相再加句caption真係好辛苦
其實連登呢邊會唔會開返個痴線西post
見到Chanel pr 送咁多野比人 好想係個pr ig 留cm屌鳩佢
派米咁派,等佢地D東南亞非洲follower去買囉,好行夾唔送
to:真心follower,既然班騎呢怪都有得派我建議你地去登記埋一份一齊拎
贊助啲無人識嘅

但佢依家搵呢啲人.....
一黎段野太刻意
二黎所謂嘅KOL真係覆蓋性咁大咩
我就唔係好覺
啲followers 水份太多啦 有幾多人又會睇
至少我唔會
我ig淨係follow自己朋友 唔會follow呢啲人
其實上面cap出黎果啲我全部都無見過 咩KOL我淨係諗到啲咩channntszying呀暗星小花果啲 但唔會記得佢地賣左啲咩product
同埋post個一張相搵鬼記得件貨 有新野r就洗走佢架啦
你搵人代言 代表你品牌嘅人緊係有返咁上下氣質先引到人買架啦

啲人用完都炒曬車仲要做打手post相宣傳
講野又唔知想點 你仲有意欲買咩
贊助啲無人識嘅

一黎段野太刻意
我就唔係好覺
至少我唔會
其實上面cap出黎果啲我全部都無見過 咩KOL我淨係諗到啲咩channntszying呀暗星小花果啲 但唔會記得佢地賣左啲咩product

你當係新既宣傳手法既過渡期啦,市場會慢慢調整,踢走一啲無咩效果既人,但係我宜家睇到既好似係大家屌人地好輕鬆就有貨,自己要比錢,而唔係真心carry個宣傳效果。
贊助啲無人識嘅

一黎段野太刻意
我就唔係好覺
至少我唔會

你當係新既宣傳手法既過渡期啦,市場會慢慢調整,踢走一啲無咩效果既人,但係我宜家睇到既好似係大家屌人地好輕鬆就有貨,自己要比錢,而唔係真心carry個宣傳效果。

咁呢個都係原因之一呀 俾所謂KOL既錢咪又係消費者既錢 憑咩影張相一堆tag就有錢收?

仲有化妝品牌 一Set N支唇膏送出去 成幾千蚊up
我地買1,2都覺得貴呀 再咁送法 唔會買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞