[Efootball]PES 2020 討論區 (6) 嘩屌你老母香港警察仲黑過隻game既黑哨

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我打online仲細膩過offline喎
今日踢左場全場200次傳球,對面得80次傳球,大敗對方
offline三兩腳就傳到畀前鋒,我打得仲簡單直接、快節奏

我見普遍打online既高階玩家(800分以上) 控傳、控制節奏都有番咁上下,多慢少快
唔識踢既先會全場快踢:一攞波就係諗住轉身向前傳,吓吓鳩放直線、鳩爆、亂傳中,呢D打法係好易守
足球驚新入坑玩家
係咪應該較最難電腦打返一排先Online對戰?
打Rank俾人屠屠下屠到得返3xx分
[img]https://na.cx/i/4rOS1w7.png[img]
btw 係咪咁易齊隊
雖然抽極都唔中右閘
獲加已經係我有嘅之中最勁果個(唯一一個黑波右閘)
電腦勁過玩家
打ai係難在會屈你自己隊波能力值下降,禁制delay等劇本情況姐
本身ai唔會勁得過真人
我係完全冇足球驚經驗(FM唔算有啦)
所以想知練習嘅方法
直接打人練習吧啦 打ai你打到曉飛都冇用
打ai個gameplay根本唔同你打人既gameplay
打超級球星電腦,贏多輸少去打Online應該無問題

好右閘唔多,基爾獲加已經唔錯。
魯爾係右腳傳中型右翼,最好係配高大中鋒。
牙蘇係控傳型前鋒,球隊最好打中路控傳。
如果係打防守反擊,右翼要個左腳速度型更好。
冇魯爾 係咪講緊費高

btw 後欄得呢啲,好似冇你講嘅嘢
sor 係費高
右翼基士文,佢無狀態先用費高
經典球員永遠狀態C,最好放後備,比賽時有狀態先用
重複果D黑波,自己食自己,會爆隨機倍數經驗
無用果D金波,轉哂做肥料
諗住儲三個換美斯朗
唔包括精選,要抽到3隻一樣真係有d難度
不過你鍾意
岩岩打左場戲本

盃賽決賽前鋒斜上都可以球球控失,個個都食左豬油糕咁。到有射門喇,對面龍又開buff, 6射6中都俾佢救曬。 打到114 分鐘我禁區頂foul人,之後又係輸罰球
可以講吓點樣防守嘛
鳩X以外仲可以點做
劇本已經係pes既標誌
亦係阻住offline進步既主因
咩gameplay都假 去到ml自然有劇本干擾
Youtube search:super cancel 攻同守都有用
介紹多個畀大家
Youtube search:理性分析
一個現實足球相關分析既頻道,提升左唔少我既對足球攻守意識、足球戰術既認識
都有人有趣留言話類似「我打fifa都係靠你」,我都幾同意
認真答你 鏟佢老母就得 無論你點從後鏟 基本上都唔會俾紅牌你

佢個邏輯係 只要你㩒鏟嗰吓 對方球員係持球嘅 無論係從後定點離譜 都唔會直紅 而且好多時候係黃都冇

單刀從後鏟 只要你落鏟嗰個唔係企得最後嗰個就得

但要睇著唔好禁區頂,電腦9成入
射之前手動幫KEEPER移位 企返中間偏向近柱會易守d
另外睇準時間禁制跳人牆
anyway 個罰球系統下集要改 真係太易入/比人入
見到fifa個個星期update咁多真樣,想轉會
why not both

連續兩年我兩隻都有買 依加fifa優惠 3舊水多d 絕對抵屌
其實fifa呢兩年肯發力 scan左幾百個樣 補返西甲德甲
預計一年一個聯賽 過多2集應該就scan埋法甲意甲
但係gameplay真係頂唔順
完全唔似踢緊波
版權同presentation搭救 同埋比較易玩少好多劇本
睇落似足球玩落唔似足球
玩ml好多時都會好憎佢個界面

最頂嗰列整完出嚟得個樣 冇得L1R1轉收到啲乜撚嘢訊息 又冇得㩒個制直接跳去有關嗰版換人又冇得㩒三角跳去建議換人 主頁新聞報個球員又冇得㩒入去睇佢乜水

所有小細節都係話你聽 佢哋個界面一啲都唔user friendly

但一諗起fifa嘅beach ball physics 就知自己冇轉會錯

加上我本人又真係唔覺 fifa scripting會輕手過pes

轉左過嚟 適應到就唔會走
換人果到 每逢球波出界果D過渡時段
你都可以禁手制select制左邊果粒制去換人架wor
其實佢仲好過fifa 你係可以隨時換同埋11個位換邊個都得 不過同一時間只可以換一個
而fifa係正常成60mins打後先會彈個快速換人出黎
同埋佢只會建議一個位既一個人比你換唔係任你揀

FIFA個ball physics好奇怪 明明射門做得咁好 但傳波特別係長傳就好冇feel
唔係好明點解同樣都係ball physics 傳波同射波差咁遠

scripting我知兩隻game都有 我係好唔鍾意pes果隻nerf自己隊 屈能力值姐
我唔介意d咩中柱/對面神救 但自己隊明顯降低左能力值就好難接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞