[Efootball]PES 2020 討論區 (6) 嘩屌你老母香港警察仲黑過隻game既黑哨

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
但我發現英文旁述仲悶過廣東話
應該話pes既旁述全部都係讀稿佬黎
就好似atv永遠都有陣亞視味 點改都改唔到
淨係射波叫下比少少氣氛
其他時間悶到pk
2016果陣換過一次英文旁述 peter drury代替左以前果個joe champion
https://www.youtube.com/watch?v=nGZDAUqLr7E&list=PL1h1O3sEeT5HMp258Anas-NPTZlVMjh4o&index=3
當年呢段trailer係第一次對外展示個旁述 又唔係太差既
其實peter drury係現實都係講波佬黎 仲講得好好tim
https://www.youtube.com/watch?v=sjt0Va16LLk
奈何真係pes有陣柒味 擺咩人落去配音都係柒
視覺同聽覺其實影響好大 fifa如果都係似pes咁既氣氛 好難想像點玩落去
我記得joe champion
好似以前用咗好耐
但係已經唔記得係咪都好悶
我敢講係更加悶但佢現實講波唔係咁差 係比隻game累
今集控起再射幾好用,伊歷錫踢到球王咁

記得n代之前好似係就錦L3R3就出到嫁,晏d試下先
次次都黃牌
啱啱我試咗球
中場過頭直傳畀麥巴比去放電
落點禁區,差d出界,麥巴比底線前接到+控定個波
最後經過一番禁區內被搶、反搶,由迪布迪射入
就係類似咁
然後成班後衛食花生睇波咁
呢個好用
Myclub冇前鋒搵佢頂住先
咁對手後衛又無食花生嘅 只係頂空氣姐

中場有長傳大師先係重點
只要長傳準+技能卡,啱時機吊入禁區,唔快但有身位有控球嘅前鋒(哈利簡尼)一樣可以係禁區頂住後衛拎穩波
完全係gimmick 自high下 冇實際作用
但係電腦插水好似成功過

輸過輸12碼
伍家謙講過我就覺得佢插水
少數齊射波技巧既人

但竟然冇遠射
咪就係得電腦先有機會成功 玩家我未見過成功
非正式統計 依家我玩PVP大約平均30場有1次12碼

有無同級既朋友
講緊插水成功wor
我知我想講係PVP比打電腦 12碼會多D
人為因素 一定架啦
仲可以講埋自己隊波冇咁弱智冇咁多劇本添
其實我覺得fifa玩offline可以自定義gameplay幾好(幾年玩過,希望無記錯)
可以自己設定gameplay、球証吹罰嚴緊度、有無手球等
好處係自己喜歡咩gamplay就點set,壞處係玩online默認gameplay會唔習慣
依加呢個年代基本上都分開曬兩派既人
一係就online一係就offline 好少人會focus曬offline同online
仲玩offline,係到較slider較到岩心水為止既人都唔會care online
唔好話較唔較個slider 本身淨係打ai同打人都已經係完全唔同既gameplay
得罪講句 focus offline既人上網同人打正常應該會輸到仆街 完全唔係offline果種玩法
打online就簡單直接打法最好
因為太易有變數
淨係個網速都差好遠

打offline就真係要打細膩波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞