[Efootball]PES 2020 討論區 (6) 嘩屌你老母香港警察仲黑過隻game既黑哨

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
ok呀好人一生平安
催眠自己fifa有版權同仿如電視真實既足球氣氛搭救
而且冇咁多劇本 最多都係冇啦啦火箭頭鎚,遠射世界波呢d屈死你
但都好過ml果種特登搞廢你隊波咁仆街
如果我玩fifa比電腦狗招屈入波 我都起碼有把握自己追返
但PES要你輸果陣你係真係無能為力
同埋你真係要好用力好比心機咁去玩先得 好傷神
果種程度已經唔係你同對面ai鬥咁簡單 你係要同埋自己隊波既弱智ai去鬥
相對黎講 fifa既難度係容易d 玩果陣都會輕鬆d
對於我呢D返工人士黎講 有時都係收工玩2,3場就算 有時都只係想輕輕鬆鬆 已經開始唔會咁介意個gameplay
gameplay方面fifa仲有個slider去較
網上一直都有唔少人不斷研究個slider去調較gameplay
我都係抄人地個slider去玩 好過預設好多 我覺得習慣左之後都可以接受
我依然認為pes係比fifa更有踢波既味道
呢樣野我係基於fifa有齊版權界面 營造到好真實既氣氛之下依然講出黎既說話
我一直都想像緊如果pes有fifa咁既版權同氣氛 即使係依加咁既gameplay都會大把人狗衝
我早幾年就係比fifa版權同氣氛吸引
玩咗幾年開始頂唔順

係呢個年代 我已經比d足球game搞到冇咩要求
唔期望會有幾好玩 只求玩果陣輕鬆d冇咁激氣
我依加寧願玩fifa 兩隻game都有唔少野係我唔滿意 但我可以硬食照玩
唯一一樣觸碰到我既底線既就係ml個劇本問題
我一直都會話其實唔介意ai有幾屈
你有你屈 如果我依然可以正常咁控制到自己隊波 我真係唔介意架wor
但弱化自己隊簡直就係搶走左玩家打機既基本權益同埋樂趣
呢樣野係違背左我打機既初衷

另外睇唔過眼既係同一難度之下明顯玩友誼賽同ml就好似係兩個gameplay咁
冇左果種弱化自己隊真係寧舍唔同 亦係一個證據證明製制團隊係幾咁無恥 設計成咁明玩鳩你
劇本其實兩隻game都有 但都要分輕重程度
我玩fifa起碼都接受到佢果隻程度既劇本
岩呀
佢要你輸個陣你真係射極中柱架
對面就鳩射都入
試過14射8中零入球對面龍上身
又試過八次中柱一場入唔到波
加上更新左啲後衛變弱智仔咁俾人任係小禁區傳波射波
仲可以俾對面前鋒遲過你起步後追拎波單刀
必要時仲會係你個後衛唔夠對面前鋒好身位:例如企係度立定頂波都會輸(明明個後衛係雲迪積克黎)、或者會後衛唔夠身位然後俾對面前鋒搶波再射入
我真係屌佢老母
我覺得依加既足球game營造唔到防守既重要性
足球game入面自己控制既防守球員幾高數值都好都好難做到現實中有d球員可以一夫當關既表現
相反你用進攻球員都可以有時做到一個人carry既場面
可能打機都係比較想營造進攻果陣既成功感
防守方面就比人低估左 設計上草草了事就算
其實防守先係最重要
根本而家就亂咁黎
evoweb更新完完之後
點解套用咗即時更新都仲係上季陣容
個patch一定要用佢自己個edit save 唔可以套用即時更新架wor
佢個edit save唔係最新陣容嚟嘅
之前嗰版本明明係啱嘅陣容
咁佢整patch既時候一定係n日前 姐係仲用緊n日前既liveupdate
唔會係依加最新果個liveupdate陣容
佢係開季嗰陣嘅陣容
係咩 有冇例子 我一陣裝黎睇下
屌奶媽 作為奧燒同winning死忠
以後唔撚買winning
堂堂日本仔game真係垃圾
完全係開季嗰陣
trippier仲喺熱刺
sanchez仲喺阿仙奴
好傷心 fifa狗也不屌 konami又奶共
想玩足球game都咁難
岩岩裝左 入去睇冇你呢個問題wor
你有冇跟足佢步驟去裝 最起碼都del走舊既EvoWeb Patch 裝佢新果個
sider.ini有打齊
cpk.root = ".\livecpk\EvoWeb Patch\Database"
cpk.root = ".\livecpk\EvoWeb Patch\Faces"
cpk.root = ".\livecpk\EvoWeb Patch\Graphics"
cpk.root = ".\livecpk\EvoWeb Patch\Kits"

舊既edit save唔要 用佢果個edit save
有做曬啊
都係唔得
其他嘢好似都正常靜係陣容唔啱
咁我唔知點解決 我自己就冇問題
sider.ini裡面嗰幾句之前有唔洗再打過吖嘛
姐係就咁del舊file add翻新file
再改埋個edit file就得
但陣容唔知點解會咁
明明佢d legends都喺度
試下重新download個patch 之後做返上面果d步驟睇下點
6抽25000

3黑3金12銀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞