[Efootball]PES 2020 討論區 (6) 嘩屌你老母香港警察仲黑過隻game既黑哨

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
為咗PVP,我終於拉咗條Lan入房,唔再用wifi
暫時未輸過
我係用lan線
但啲人都係會企係度等佢射
對面個個明星隊你點打?
技術贏人但佢地個個屈你機
最仆街見過有一球,人地中場L1+三角,一野放入小禁區,成班後衛好似唔識郁咁,大佬你雲迪積克起碼九十幾,企係度睇波?做乜撚野?
點打都冇用,你望返上面人地講就知上網打係哂氣。
佢地講係打電腦
PVP依重要度次序:網絡、技術、人腳
人腳無金波以上,你就打sim存coin等抽精選啦

或者弱隊對強隊就要打得保守D,防守反擊陣,好彩偷雞到一球就龜縮到尾
我試過對過個低分玩家,畀佢角球偷到一粒,佢就11人全退防守到完場,我係嬲嬲地,不過我欣賞佢既戰術
咁你點睇個球中場傳入小禁區大家係度睇波?
我人腳好似除左龍之外都係金波
我唔識講,有啲後悔買咗
有無cap低片
冇啦唔記得
我睇到呆左
就係咁嘅原因先由FIFA轉會 FIFA scripting好重 電腦隊隊變曼城巴塞 點知PES都有呢個問題 不過當安慰自己起碼gameplay仲係真實過FIFA 係啲球員動作比較生硬
屌年年世界最佳球員都係美斯/c朗
明明我隻基沙文西甲同歐聯都入最多波 西甲助攻都係第一都拎唔到
我反而成日包皮屁馬拎
明明已經三冠皇都唔到c朗拎
玩完pes fifa既scripting真係唔算係d咩wor
我反而覺得fifa已經算少scripting 幾公平 但最高難度就略嫌唔夠難
不過Pes果種難度主要係搞低你隊波 呢樣野太明顯太乞人憎
整勁電腦能力,踢法變曬one touch pass我都算
但搞埋自己隊 搞到自己隊波企定定唔識走位唔識mark人
一d簡單波都傳唔好控唔好我就接受唔到囉
唉 有時我都係prefer fifa 寧願唔夠難 輕鬆d玩 用球星都仲屈到機
你地成班論文大魔王
隔左一段時間冇玩隻game 今日得閒試下
唔知係咪一段時間冇玩 有少少驚喜
前幾日果個小更新雖然冇提及到改gameplay 但我玩落去就覺得同10月尾果個所謂既gameplay更新係有分別

係呢到講下點解我冇玩一段時間 其實10月尾個dlc之後我係有少少失望
唔係話佢gameplay改差左或者完全做唔到佢所講既野
事實佢係有進步同埋都基本上做到佢提既野 只係做出黎既效果依然唔能夠令隻game返生
講到口都淡埋 但唔好介意
事關我幾鍾意隻demo 所以今年我係會不斷拎隻demo出黎屌鳩正式版
自從demo之後有d野其實佢已經陰d陰d咁削左甚至接近消失左
1.foul 雖然話demo果隻掂一掂就吹foul都係一個bug黎
但鑑於幾集以黎佢個foul系統都係虧虧地冇一個合理既判罰準則
去到正式版除左打比戰 有時係可以成場game 1個foul都冇
變左係ai落腳好準 甚至真係犯左規有時球證都唔吹 偏幫電腦果邊
反正demo同正式版都係有bug 咁我寧願要多d foul 而唔係成場波淨係聽到球證吹完場哨聲

2.扭波 今集改左r3扭波之後始終都係唔慣 但都唔係最大問題
demo果陣我都係間唔中柒下柒下咁過人 點解柒下柒下都過到人?
因為demo既ai係會buy你既fake move 去到正式版個r3仲難用左
而最大問題係ai 8,9成都唔會buy你既fake move 佢地係變到識讀你既input
你禁咩制佢都好似提早讀到咁去應對
甚至以前好buy既假射假傳 ai都已經逐漸唔buy
總結就係ai識讀你既input令到你好難過人
另外就係唔知有冇人發覺正式版既連禁兩下r1加速過人已經被削
個大步推冇demo果陣咁大步咁有效 影響左速度型球員

3.ai既踢法 正式版又多返one touch pass 傳射控既error都少過demo果陣好多
ai扭波接近返係零 遠射都少左好多
變左真係電腦咁機械式踢波 接近冇曬人性化既設定

而經過前幾日個小更新 係冇提過改gameplay既情況之下
我覺得佢係有改過gameplay 佢呢d唔出聲又改得好左我係相對受落
好過10月尾果種雷聲大雨點小既gameplay patch
前幾日既小更新對比10月尾個更新暫時感覺係佢係base on 10月尾既更新上再進步
ai冇咁機械 多返少少遠射同傳射失誤
唔再次次都完美讀到你既禁制去應對 加速過人都易左
ps 以上既感覺都係來自線下友誼賽 我知道一玩ml就唔係呢種感覺
咩gameplay去到ml始終都係受劇本影響
個人認為如果要體驗隻game最好既gameplay 咁只會係線下友誼賽果到呈現到出黎
犯規個下真係痴痴地
試玩反而好
真係打個陣可以打到從後鏟都冇吹,係冇吹
線上都會有網速搞到啲人呆呆地
線下真係好啲
steam有冇得中文字英文旁述
有無人知點插水?
前排更新完之後,我成日係禁區明產9條友,球證都會屈9佢插水+黃寶石全餐
旁述同文字不嬲都可以分開
識得禁制插水都冇用 個球證一定吹罰你
未見過有人成功禁插水制呃到球證
我淨係搵到轉遊戲語言
好想試下用尼馬瘋狂插水
但係你原game都應該已經係中文字 旁述就係你之後先可以揀
旁述得粵語普通話日文
禁法好似係L1+L2+L3+R3一齊禁
真心曬氣 未見過人成功過 電腦插水成功就見過
我改咗隻game做英文之後copy咗個cpk檔
再轉翻中文paste個cpk檔先有英文旁述
想轉旁述可以係steam right click禁內容 再係語言到揀
或者呢到直接down唔同既語言旁述再放入data folder
https://smokelinks.blogspot.com/p/sp20coms.html
呢個方法都work 因為steam轉語言 佢唔會同一時間比你留到兩隻語言係到
例如你本身係中文 你轉英文就會得返英文既cpk係比隻game讀
所以係應該down左英文之後copy英文旁述果舊cpk
之後轉返中文再放返英文旁述果舊cpk入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞