[Efootball]PES 2020 討論區 (6) 嘩屌你老母香港警察仲黑過隻game既黑哨

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
伊巴加盟ac 唔知會唔會update
重有朗隊
伊巴應該有 朗隊佢之前更新都冇 應該就唔會再有
上次更新朗隊未踢得
唔知有無影響
買左fifa 都係轉返會算
pes 個場感覺好細,基本上傳兩下就過半場
伏黎 佢係要成套陣容一齊用 冇得拆開D球員
因為d人企位好梳 好容易後半場傳2腳就直接去到前場禁區邊
fifa3線企位緊密 合理好多 似現實
呢一點同戰術板擺位有關
只可以話k社d預設好撚鳩屎 d陣式都係就咁擺位 冇變化
個流暢陣容自己研發出黎又唔好好利用
所有球隊預設既流暢陣容全部都係一樣
如果佢識跟唔同隊set好個流暢陣容比電腦用 場比賽會有趣少少
去到呢個年代仲要人買隻game返黎幫佢執屎執尿
anyway就算戰術版擺位擺返密d 都係唔及fifa果隻咁自然咁緊密
最重要係唔洗搞咁多野 pes我隊隊set set完都差唔多下集了
唔講咁多 玩過fifa就睇到個陣容企位分別
唔知 淨係知要成套陣容一齊用 已經唔會買
係感覺上個場好細
whatever 總之我都認同好快好容易就過半場
中場冇一個合適既過渡位 直到去到禁區邊附近先會開始有d阻滯
怪怪地 有時佢條後防線又會縮曬入去比你傳到好深入
現實唔少球隊都會佈越位陷阱
有時我自己帶住個波係中場位置左右 我個中鋒已經企到去禁區邊附近
現實既話好唔尋常 通常進攻方會擔心越位 前鋒唔會咁on9一企就企到咁前
而防守方亦因為會佈越位 所以唔會企得咁後
但pes係前鋒居然可以出現係果個咁前既位置
而防守又陪佢癲將個防線拉到咁後去就住個前鋒而唔係由得佢越位
好多時我係中場已經可以一腳傳到比個前鋒
已經直接穿越左由中場線至距離龍門25碼以外既果段距離
所以我會歸咎於3線企位既問題大過佢個場細
各位巴打想問下per2020 ps4版有冇教練mode?好耐以前玩過pc版係淨做教練買/賣人 又可以睇電腦踢唔洗自己踢
有個sim 玩
好似係比賽前禁3角制就係轉教練mode睇波
ML有啲球員退休後唔會重生?積基卡同班尼斯去到1月都係無出現
唔會唔重生 可能要到夏季轉會
就係因為電腦球隊預設off造越位
所以D後衛一定會係跟前鋒嘅位置去向後退 變相更防止直傳及反擊
其實無可厚非 因為如果電腦on造越位 玩家用前鋒就淨係用跑狗 可以上帝視角瘋狂放直傳畀前鋒跑 更有利於打反擊 大把單刀出現 反而難度更低

佢預設off造越位 加上弱隊好多時會全隊直接退到禁區頂防守 無疑就係要你打控球進攻 而唔係反擊足球
而好多玩家擅長打反擊多過控球 所以好多時就會出現打強隊易過打弱隊
呢個亦都係好多玩家話PES無FIFA咁爽同節奏慢嘅原因

我試過係MC Sim開造越位 後衛的確唔會跟前鋒去退 亦都由得前鋒係後衛身邊跑向防線 後衛唔會理 由佢越位 但變相如果電腦直傳時機準 前鋒大把單刀
有時要等1-3年

積基卡太矮又慢好難用,我用左半年就清左,好似都有17m

青年軍好好賺,另一個羅賓奴賣成39m
想砌英倫三島陣容但又無乜英撚後防好用
我又唔鐘意用大過22歲
我依家應該係第三年,我都係想砌英國佬後防

暫時後防正選係

L.Grant

沙哥夫 Sane 邦路斯 捷克右閘

後備 Para (南美右閘)、日本仔(未查乜名)、高文、麥奧利、羅素(香港)、卡查列迪

冇乜錢買人,好多都係免簽,不過第二年通常都有a.cole重生,我覺得就卡多但人廢,所以冇買,應該拜恩斯都好快會重生,可以等下。

龍門應該係賓科士打最勁,卡都好用,但果陣我冇錢買

依家有150m轉會預算但得6m人工預算,季中應該都會清多幾件

不過完全唔知點解正選既法卡奧感情得翻三格,佢長期正選表現又好,隊波又贏,依家又唔肯續約
身價60m,解約金先38m

後備既teo賣左,雲佩斯借走,好彩免簽到Dost
邊到睇到球員將會退休
以前個位睇唔到
冇喇,你等得切既就得最後果場紀念賽大概睇下陣容

某啲球員想查佢退未既你季中去撳轉會睇下俾唔俾你買就知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞