[Efootball]PES 2020 討論區 (6) 嘩屌你老母香港警察仲黑過隻game既黑哨

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
各有各睇反正k社次次出patch都只係話改善各方面既遊戲體驗
唔肯講實際改善左d咩(除左話fix bugs)
完全係比玩家去感受 唔同玩家有唔同感受 冇對與錯之分
命運兄,你岩!
Pes個foul judgement 係好老土,亂吹

但fifa 個foul system 又係另一個極端:太正確,冇岀錯。咁又唔太現實
咁寧願佢吹岩都唔好吹錯啦
講真pes吹foul個情況都唔係間唔中出錯咁簡單
特別係落剷呢個機制上 好不利
現實落剷都好多時難免中波之後連帶整跌埋人
但係依加pes入面只要你整跌埋人就8,9成吹foul
睇replay睇到r曬頭 明明中波先
仲有平時d小碰撞 時吹時唔吹
最可怕係完全唔知佢個判罰系統既準則係點 真係亂鳩咁黎先令人擔心
姐係佢又唔係由頭到尾都黑哨 但係果種極唔穩定而你又玩咁耐都係摸唔到佢個尺度
我直頭覺得要執柒左佢 由頭重新整過個系統先有得救
你話fifa唔出錯 唔太現實 咁pes果套其實似乎連現實都未談得上wor
係丫

依件事,係都幾r頭

Fifa, pes 兩隻依個世代,動作面容都做得唔錯

但吹foul system, 我覺得一樣都係唔得
我唔明吹得岩有乜唔得真係各有各口味
同埋你話fifa100%判得岩 我有少少保留
但我會支持佢100%判得岩
判罰系統都只係一個程式
你想佢人性化有human error係極難整 亦唔會做到你想像中既真實又公平
最終做出黎都只係會令到d人話有劇本
同樣情況你可以諗下點解pes依加冇整手球
fifa都只係比個選項你揀開定唔開手球
我相信手球呢樣human error既野佢地依加都冇信心做到真實又公平

始終都係打機 所以我覺得首先最重要都係電腦同玩家兩邊都要判得岩先
之後先可以考慮加其他因素落去
例如佢可以係game入面整唔同level既球證 有d嚴d有d手鬆d
咁可能先可以做到你想要既野
但好似pes依加咁 連判罰系統既基礎都未做好 唔洗講其他野啦
點會hi下就foul

電腦從後撞、一腳踩埋黎、阻人前進一樣唔會foul,但你掂到電腦就一定黃牌
我試過瞄上角但射左中間地波,但龍門飛去上角

之前用歌利亞雷拉第一次龍門捉到路都救唔到,中哂柱入

有新名宿唯有開新save,用696打亞冠既聯賽版,全部賽事跳過,目標十年後教曼聯。

大部分名宿都入翻佢地踢過既隊,當中巴塞同兩隊米蘭得益好大,而富有爭議性既奧雲都係去史篤城好啲,因為紐卡素有基雲

將鏝利放落英冠結果成績係咁

我既696捱左三年中游,第四年終於拎到冠軍,依家2026年了,開始挑戰到亞冠冠軍,之前一直小組賽出局

基本上都係提升青年軍上一隊就算,有錢就買勁人,例如第二年簽自由身曉母斯,第三年就51m賣

之後簽sarr,24歲90分,打左一年俾人解約金簽走

發覺球會排名低就好易俾人用解約金搶人,年年都有一個,第一年係格連活

依家基本上唔缺錢,上季仲全勝拎齊冠軍(全部跳過)

跳多兩三年就去得曼了,但曼睇落好廢得翻堆老野

17歲升完
尋日試完,ml車仔對利記。
明明唔係打批,但電腦仲狼過對阿仙奴。
我係禁區瘋狂俾雲迪積推同踢腳,自己禁區就小動作foul. 之後仲要俾軒臣係我後衛兩腳中間射死角
好彩最後追到和
咩叫696?
鹿島鹿角
係禁區電腦接近係冇犯規
一時時,諗緊係咪罰球太易入所以專登咁較
Foul同demo果陣比係比人削左
不過都係睇玩家既玩法
有d人仲係場場平均都有4,5個foul(唔計越位呢d濕碎野)
12碼就公認隻game擺明唔想玩家拎到
禁區內電腦99%冇犯規意慾
到佢犯規果陣個球證都99%唔吹 可以點
明明想減壓輕鬆下,點知次次玩完仲燥

差啲扔欄手掣
而家就算唔剷波,禁兩下X都係會黃牌
講開高空波更加嬲,次次頂都係頂輸,就算頂到都係頂返比電腦,電腦頂就一定頂到返俾自己隊友
呢樣最on9 踩到下都黃 電腦剷到你飛起都冇牌
佢搞好埋個判罰根本gameplay就幾好
爭頂要用super cancel去預先卡位 咁先會有得爭贏
但係頂完之後個落點我覺得係隻game未做到粒波係自由移動
硬係覺得粒波既移動係會連繫住D球員 而唔係同場上既球員分開運作
所以有時解圍點樣清個波都好都會落入ai到
留意下自己係禁區入面禁射門制頭鎚解圍
向住同一個方向解圍個波既落點黎黎去去都會係某個細area入面
而個area差唔多次次都會有球員已經係第一點就接到個波
我覺得就快連xx都唔洗禁
以後控個人加速撞埋去 -6撞甩個波就算
我就係用咗Supercancel去頂,點知頂到都係頂返比對面電腦,所以都幾肯定有劇本,已經決定咗個波係比邊個

有時解圍都係,我自己禁區解圍,成日個波都會去返對面電腦,人哋電腦解圍,就真係大腳清左個波去冇雷公咁遠
話時話, Smoke patch 個 雲尼斯達來 個樣好撚
迪士尼 feel 想用都用唔落

左邊

你地個 patch 個 雲佬 係點既樣架

求其上網down囉
smoke patch 好難獨立入野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞