[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(9)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
建議你下次問鋪頭借4.4線試下amp8推HD800s點
有心理準備要一闊三大甚至最後要放棄
試埋HD700先

sr 15

未同ect cs交過手
不過Stax品質幾好
好多幾十年歷史舊Stax仍然運作良好,有價有市
當然講緊日常有保護好

見你試HD800s咁開心純粹再毒下你
4/5千買完headphone仲有錢可以買SRS002
BTW, 講開張學友,推薦用《偷閑加油站II》同《忘記他》試機
我都有問jaben同dma有冇4.4mm線試, 佢地話demo機係好耐之前開, 所以冇4.4mm試 又冇理由未買機已經買adapter俾自己條線先架

已經expect咗部dap推唔哂hd800s全部, 希望有七成 有機會再睇下有冇dac同amp配到佢
另外想順便問下, 如果真係入坑hd800s, 而plan住會dap+amp嘅話, 有冇話建議咩方向/筆直? Amp如果有得流動更好, 因為通常喺床到聽, 插電嘅話個拖板未必夠長.

當然拖板可以換啫

另外爬咗下文, t5p好似都有唔少人suggest. 有冇巴打可以分享下?

Sor9, 成日問一堆問題, 但乜都未買到 然後又好似分唔到+唔識形容唔同耳牛嘅特點咁
上網做左啲功課,會想試99 classic, dt770 pro, m50x
最低價錢推800s aune s7
大家究竟點樣揾到啲細舖架
初玩 入咗hd6xx 想入隻portable amp/dac ifi black label 入得過? 有冇其他可以介紹吓?
以買
呢隻直插usb就得 唔使火牛
Focus去咗份數到 諗起engine year 1嗰陣啲數

真係千三蚊?
Engine

lehmann linear係穩陣之選
THX AAA 789亦OK
Luxman又得

HD-DAC1

portable amp我用緊pico power,唔錯
信和都有d細鋪
有時英京個d鋪有時唔錯
再唔係就上網買
amp諗到d,portable就唔熟
black label 可以一試
用緊TEAC UD505 + 鐵三角 AD2000X
諗住自己改做可換線, 出4.4平衡
如果想玩埋4.4個接地, 係咪改做3.5插座好D?
巴打們有冇線推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞