[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(9)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
代理比錯料伏咗我
請問有冇4.4 耳機線推介?
雜食型除咗lcdx仲有啲咩推介?
thx aaa789係dac amp定係純amp黎?
如果係純amp嘅話我有諗過買部beyerdynamic部a20,唔知呢部有咩評價呢?
有啲感動
咁睇嚟我應該冇聽錯嘢

爽快嚟講
琴日試ADI 2 DAC都幾滿意
亦係琴日試果幾部入面
覺得最好嘅一部

同埋見到之前有巴打話DAC會好過Pro
一般家用應該唔洗用到Pro

如果詳細講嘅話
我個人認為A8聽落好似冇咗中頻咁
人聲有啲凹
整體好似偏薄

DA150
人聲就好似唔夠近

不過呢兩部真係冇乜特別Feel或者好感
唔敢講聽得準唔準
加上聽咗成日
隻耳可能都攰

如果講印象嘅話
我覺得最初試果部301仲好過505
thx 巴打
試完哂 最後入左隻questyle cma400i
中性又推得隻700/iem好
1101的確用iem 時noice比較大
謝謝你
我都忘記咗questyle,遲d試下先
aaa789係純amp
a20冇仔細聽,淨係記得推600 ohm beyerdynamic(唔記得邊對)都要扭到好大下
熊仔有a20試
呢啲網只供參考,同加eq差唔多,冇出去試可靠
同埋好視乎你用緊對耳機表現力
如果eq可以解決所有野,全部人用吉之島 10蚊耳塞都得

試660s估6xx聲仲可靠
買headphone
日本價格.com有冇link?真係唔識

我平時都係睇其他巴打吹水、睇drop.com,再自己google下相關野,有錢又有心情個時買demo玩,冇錢就出鋪頭試
有咩新野
有咩新野?
https://kakaku.com/kaden/headphone-amp/
我主要來源都係佢
參考下排行榜咁
3000蚊樓下有啲咩純amp推薦
大家啲amp/dac有冇換電源綫
我原本唔信,琴日同事借咗條比我,又真係靜咗細節多咗
但係lehmann今日都ok,我覺有問題的話都係a20本身
電源線花多眼亂,唔敢玩住
呢個毒坑好深,我見啲人都係自己買綫diy插頭,三百幾蚊有交易
個人覺得換電源線效果多過換信號線
咁就唔知了,我用緊supra個條的確好大進步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞