[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(9)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
睇過DirectStream DAC篇ASR,個結論似係想講佢用錯牛

技術上, noise floor高呢樣係冇得變
ESS dac其中一個優點係處理好個noise
我估如果FPGA based DSD DAC數據差的話係開發個時冇處理好個noise掛

不過我始終對於數據好就好聲有保留
我部dac1101用R2R數據一定差,不過夾senn記聲唔錯
買左個平平地既playmate , 寄更過黎
對599可否出少少用後感?
例如人聲表現如何?
最近終於入左HUGO TT2
想買條USB線
AudioQuest Carbon 0.75m USB A-B Cable
想買呢條線 amazon 唔送香港 想問香港邊到有得買
另外仲買左粒APS-DR005 會否不智?
amazon 唔直送香港的話可以用轉運

AudioQuest 線深水埗幾多款,可以睇下有冇
DMA亦都有d

APS-DR005呢類野未玩過,同類產品AudioQuest 同ifi都有,唔知邊個好d
OK 唔該
其實用DAP做轉盤應該最好聲
不過懶得左插右插 退而求期次買呢D野取代算
最近入咗schiit asgard 3比電腦用
大power果然好正
想問問各位便攜dac amp有咩好介紹? (除左HUGO), 用開大耳牛.
D聲點
音場幾大 而且幾紮實收得快但唔會轟耳仔 聲底都算自然
我用m50x聽 分析力好勁 層次都幾清楚
另外58x本身已經音場大 係asgard3大到有啲唔慣
有dac module?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞