[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(9)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike

想最平就英國買
後級直推,耳擴唔洗諗,除左頂級果幾部
但跳樓價係幾低玩
可唔可以透露下邊間
我之前問過香港代理 邊到有得買tt2
佢剩係比左間let go我
之後上網再搵剩係搵到凶澤
雖然價位差好遠,搵日去試下先,thanks
新手以前入左HD700 budget所限一路用著dap
爬文一般都係見u05 同hd dac1
試過2隻覺得u05好似音場唔夠闊
hd dac 1 感覺幾好但呢度又好似有人講個phone out有問題

跟著又見到有人講schiit jotunheim 同asus essence one mkii 呢2個 但asus嗰隻又唔知邊度試

有冇咩推薦配置? 揀一體機主要暫時唔想煩,但如果考慮埋後續升級應該點揀好?

希望有地方試
welcome to HD700

HD-DAC1不了,聲曚(其實主要都係我講曚,苦主意見而已)
不過除此之外冇大問題

ADI2 DAC good,不過留意夾HD700有時配角會搶咗音樂主題,反而夾HD800s唔太覺

dac1101好在個聲夾senn記
雖然係入門級質素唔會好高,不過夾HD700足夠(可惜同靜電唔夾
性價比高、慳位、便攜
供電用USB,好壞參半
作為R2R入門我覺得係抵

PS audio Sprout 又係夾得唔錯
bass冇HD-DAC1咁重
我用黎夾HD-DAC1純做headphone amp

klipsch heritage dac之前試過唔錯,雖然最後私心PS audio 所以買sprout

仲有Luxman DA150都可能唔錯

上面講個d全部香港都有得試

升級要睇你之後想點發展,所以好難講
我最初都冇諗過HD-DAC1會成為我問題

過幾日去試哂佢
就係驚唔夠小心就賴野

以前對iem試完ar m20覺得ok 就買左 之後先知原來冇line out

基本上有3.5 out dap都比我當lineout用
唔多dap特別做lineout
有冇人用過roon?聽講超靚聲 又有升頻 但係貴到仆街
有冇人聽過ATH-SR50
why not both
Philips Fidelio X2HR
amazon us 做緊120USD, 抵玩嗎?
K702 65th 應該用咩耳擴推最好
定賣左個65th比較好?
請教巴打
如果800蚊左右買Sennheiser 599抵唔抵玩?
定還是600左右買akg 240 mk2會好啲呢?
唔該曬巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞