[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(9)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
Diaphragm is MCOT
私心:HD700
AKG音場會闊過sen記,不過HD6系個暖厚係好特別
dt 990就係偏向清水,我覺得音場大細同senn記差唔多

K7xx我未試過,所以唔識比較
HD700同beyerdynamic 個bass差唔多,最明顯分別係beyerdynamic高頻出d,我覺得尖過senn記
唔明
死,我覺得幾靚
佢話靈感係來自white album,,又話係隻耳機聲係黑膠味,膠膠地都合理
個樣幾特別
好少high end headpone用白色做主色
呢隻一定唔係high end,不過外觀係幾特別
新手一問
如果我想買HD6XX駁Magni3再駁電腦
1) 我駛唔駛買埋DAC (Modi 3)?
2) 連左AMP之後係咪唔可以隨時轉返Speakers? 我唔係好清楚個setup係點. 但係我有時想用返speakers
1. 買埋DAC係好,但入門最低限度黎講唔係必要
2. Magni3 後面有組out(應該係可能控制音量嘅pre-out),你將佢駁Speakers就得,電腦照駁in

唔同amp對於兩個output有唔同處理,大概有以下幾種:
a. 當你插headphone,後面out 就唔出聲
b. 當你插headphone,後面out 繼續出聲
c. amp本身有得比你校個out出唔出聲

Magni3唔會係c,我估係a
如果係b,咁你用headphone個時熄Speaker就得,係煩小小
有冇巴打用FOSTEX部A4BL黎推HD6XX OR AK7XX?
XLR頭唔知推唔推得郁隻6XX
Grado 無木紋木色咁買嚟做乜

sr80 都靚過佢
新手一問 預算會買d3x pro v2
想配一個耳機 budget1500-2000
房用 打機 netflix 聽流行曲 為主
求推薦款式

另外喺amazon睇d3x pro冇寫明v2
而massdrop有寫明v2
咁係咪喺massdrop會好d
dt990 pro, K7xx, HD6xx

d3x pro有v2?
massdrop都冇寫
定係你想講su8?
AKG 7系有咩難玩地方?
留毛

有過一D牛,但好少狂換黎聽

巴打用過咩?
W5000, TH900, T1, 800S 都係大概個果時期d野
感謝回覆 我見佢寫version2
所以驚唔同款
https://drop.com/buy/topping-dx3-version-2-dac-amp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞