[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(9)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
留意返,dap未必可以駁dac
dx220好似有usb mode,又有同軸輸出,其中一樣駁到機會大
買枱dac要有心理準備dap夾唔到,變相玩dasktop setup
最終都係睇你點用,你準備玩dasktop setup就基本上要駁電腦(當然你駁碟機都得)

純講聲好難講dap好d定同等價錢枱dac好d
道理上枱dac大部過dap,多d位用可能電腦設計會仔細d,少d限制
當然冇得一概而論
我諗dap最有可能係output stage唔夠枱dac好

我都未玩到發揮到HD800s potential

Lehmann 而家係CAS workshop代理
Lehmann Linear pro金聲賣6000,唔係pro可能平d不過唔知邊度有

rme adi-2夾得唔錯,不過b stock而家唔見有,要正價買
adi-2勝在功能強大,畢竟係production向

soekris 1101我己經覺得抵玩,當然仲有好多抵玩野,識唔曬
真係要帶headphone去慢慢試
klipsch heritage, schiit, ADS lab, 大陸廠…
又上水鳥

用咗排, 個hd800s成功令我出街都掛住翻屋企 個聲明顯未去到potential, 但真係好舒服

去翻正題先, 之前巴打話suggest Lehmann Linear, 但知唔知香港邊到有行貨賣, 同幾多錢? 另外有咩抵玩dac夾佢好? soekris 1101? 街賣要四千 同埋rme adi-2又夾唔夾?

定係我格硬屌住dx200, all in整部Lehmann Drachefels先? 等個dac自己生出嚟

Btw, 再次多謝各位巴打咁多有用嘅建議
留意返,dap未必可以駁dac
dx220好似有usb mode,又有同軸輸出,其中一樣駁到機會大
買枱dac要有心理準備dap夾唔到,變相玩dasktop setup
最終都係睇你點用,你準備玩dasktop setup就基本上要駁電腦(當然你駁碟機都得)

純講聲好難講dap好d定同等價錢枱dac好d
道理上枱dac大部過dap,多d位用可能電設計會仔細d,少d限制
當然冇得一概而論
我諗dap最有可能係output stage唔夠枱dac好

我都未玩到發揮到HD800s potential

Lehmann 而家係CAS workshop代理
Lehmann Linear pro金聲賣6000,唔係pro可能平d不過唔知邊度有

rme adi-2夾得唔錯,不過b stock而家唔見有,要正價買
adi-2勝在功能強大,畢竟係production向

soekris 1101我己經覺得抵玩,當然仲有好多抵玩野,識唔曬
真係要帶headphone去慢慢試
klipsch heritage, schiit, ADS lab, 大陸廠…
adi-2+SMSL SP200
Thx巴打
有冇地方有得試MDR-7506 / 7510?
問吓金聲
BEYERDYNAMIC DT 177X GO 定Fostex TR-X00好?
1124 投票
MD 有 TOPPING D70
咩評價
數據好好
聲就唔知
唔貴的話可試伏
黑五有冇抵嘢買
同問
有隻ath pro700
好鐘意佢隻聲同音場,但係唔戴得耐,好夾耳同頭
唔知有冇耳牛既聲係類似,而且戴得舒服?
點推
m50?
有機會試番 PRO700 MkII ,睇下夾頭情況有冇改善。
岩岩上去淘寶問hugott2 個價
先25k 計番港紙先28k左右
之前去let go 問要36k 點解可以差成皮野
有好多野係香港買係平d
之前買hd800s 記得香港買係平過大陸
就係估唔到今次想買部tt2 個價會差咁遠
都係上淘寶買算 反正部野無電池 有事直接送番大陸
睇過個設計一樣,所以唔考慮
呢個試過無用
隻牛用左十幾年,越來越好聲,但係個架仲係好夾頭
設計一樣或差唔多都未必一定夾頭,好似 MSR7 同 MSR7b 都差唔多,但後者已有改善。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞