[耳機撚]討論下香港各大耳機店(14)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

自己脾氣真係好大 條twau r.i.p

我有條fitear 2.5 twau reference 想放喎

幾錢

個2.5自己搵人改既 有興趣?

幾錢 買左幾耐先
推力較high驚好勁呀

巴打請問係邊隻cm黎?
點解當初揀sw而唔hydra?
toxic我之前做過silver poison手工真係好好(hd650用)
宜家諗緊做唔做多條銀線比oriolus

因為之前睇過話sw既細節量好多同埋樂器好掂
我自己中意聽細節 所以揀左 其實都係盲狙

不過手工真係好掂

cm係連登仔唔鍾意既qdc btw都係果句 我覺得岩聽就得

qdc正呀

QDC係好聽 自己好滿意 但成日驚比人歧視

歧視啲咩

qdc大陸牌子 之前成日見到人講大陸野點點點

大陸d耳機依家有部分都已經做得唔錯,好似QDC,UM 同Oriolus 都做好好,聲音上既表現對得住個價錢。聲黎計QDC個人就麻麻地,不過見佢做得幾靚下。

大陸暫時淨係接受到um

um都唔錯 但我都係中意純鐵多d

um無純鐵咩?

巴打請問係邊隻cm黎?
toxic我之前做過silver poison手工真係好好(hd650用)

不過手工真係好掂

qdc正呀

歧視啲咩

大陸d耳機依家有部分都已經做得唔錯,好似QDC,UM 同Oriolus 都做好好,聲音上既表現對得住個價錢。聲黎計QDC個人就麻麻地,不過見佢做得幾靚下。

大陸暫時淨係接受到um

um無純鐵咩?

冇試哂 唔係剩係得圈鐵咋咩?

巴打請問係邊隻cm黎?

不過手工真係好掂

qdc正呀

歧視啲咩

大陸暫時淨係接受到um

um無純鐵咩?

純鐵,純圈,圈鐵混合都有
最多係純鐵添

聲黎講我幾鐘意,唔太想放。二黎見個二手價插得太低,會蝕好多,寧願自用

t8ie聲我好鍾意,不過啲qc真係計時炸彈黎
本身想買im70,問過先知停產左,跟住又發覺有ls70依個小升級版,但係得水貨,想問水貨除左無得係香港保仲有咩唔同?

同埋驚唔驚有假?有無辦法分辨?
本身想買im70,問過先知停產左,跟住又發覺有ls70依個小升級版,但係得水貨,想問水貨除左無得係香港保仲有咩唔同?

同埋驚唔驚有假?有無辦法分辨?

雖然im70 ls70都無聽過
不過我覺得盡可能都唔好買水
無事固然好 一有事就可以88
唔建議心存僥倖咁買水貨 畢竟電子野

真假我就唔知了

試試sem9 都係四中四高
不過一粒大低音 都幾大力

仲有冇其他推介?
試過noble隻10單 pp8 想試埋隻fender fxa9

Pp8個樣

我自己用緊sem9
我就覺得同pp8個通透程度差唔多
但一到低音個位就9自然d (就算pp8開左個低音mode
兩隻比我都會要sem9
仲有16proV2我覺得都幾好 不過就覺得唔夠sem9同pp8咁通透 口味唔岩我 有d似進化版angie2
ue18pro+就一貫作風 聽pop song永遠到喉唔到肺 但如果中意聽慢歌我又覺得正過晒晒上面個d
fxa9 noble10未聽過唔評論
****但緊要都係要試****
呢個好重要

我係試聽完sem9翻唔到轉頭 個陣仲有特價做緊10K都唔洗
即刻放對846買左佢 極力推薦!

如果唔係難推的話我應該都係等多一排儲夠錢買佢唔買846
而家就算啦
儲夠錢直上cm好過
暫時退燒

其實又唔係話難推 只係用好既前端個發揮空間會好大
但又好少話夾唔到聲好難聽咁
反而買左846就真係覺得無謂 有D後悔

上左CM好難毒到身邊D人

其實846嘅升級空間唔算好大
可能真係太易推嘅關係
之前插iphone6都推得幾好
而家用2.5mm插x1a都唔係話好好多
可能好咗十幾percent咁
當然可能係因為x1a同條銀都係垃圾

巴打請問係邊隻cm黎?

不過手工真係好掂

qdc正呀

歧視啲咩

大陸暫時淨係接受到um

um無純鐵咩?

純鐵,純圈,圈鐵混合都有
最多係純鐵添

mason 2幾好J

聲黎講我幾鐘意,唔太想放。二黎見個二手價插得太低,會蝕好多,寧願自用

xelento好左
但係要買就快
代理賣埋呢d貨尾
就會改賣所謂新版 多條mic線貴兩千
想問下有邊部player可以裝到moov 又唔算太差?
想問下有邊部player可以裝到moov 又唔算太差?

連登基礎標準裝備:dpx1a/ 300r
有無人推薦下隔音耳機,我對音質無咩要求只求隔音ok,ath im50得唔得?同70大唔大分別

隔音來講westone好啲(好似係

有無800蚊以下推介,音質方面無要求

求推介

而家就算啦
儲夠錢直上cm好過
暫時退燒

最終買咗sem9 thx

Btw 要2針定mmcx好
其實我想要2針 但佢冇貨
佢話就算聽/後日有貨我都可以要返mmcx

cm
全世界嘅mmcx 都好易壞
btw 如果換線記得sem9係反相

點confirm係咪插得岩條線

買個陣問佢點分正負極
依家monet17幾錢? 未得閒出去睇 上網又搵唔到個價

自己脾氣真係好大 條twau r.i.p

我有條fitear 2.5 twau reference 想放喎

幾錢

個2.5自己搵人改既 有興趣?

斷左個條有冇興趣放返出黎
我想練下手
用緊Shure 535條原廠線收左皮 有冇巴打推界試去邊間換好? 筆直唔過千

xelento好左
但係要買就快
代理賣埋呢d貨尾

唔會買,入左vega

而家就算啦
儲夠錢直上cm好過
暫時退燒

最終買咗sem9 thx

Btw 要2針定mmcx好
其實我想要2針 但佢冇貨
佢話就算聽/後日有貨我都可以要返mmcx

cm
全世界嘅mmcx 都好易壞
btw 如果換線記得sem9係反相

點confirm係咪插得岩條線

買個陣問佢點分正負極

印象中好似用他錶,但點他就唔識

xelento好左
但係要買就快
代理賣埋呢d貨尾

唔會買,入左vega

同你一樣睇中左e兩隻
vega用緊咩推?

Dma標13700 現金應該13000左右

monet17 熊仔平好多

monet17 熊仔平好多

熊仔即係邊間

xelento好左
但係要買就快
代理賣埋呢d貨尾

唔會買,入左vega

同你一樣睇中左e兩隻
vega用緊咩推?

wm1a 3.5
如果聽人聲就唔好揀vega
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞