[耳機撚]討論下香港各大耳機店(14)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

ve無幾可會減價

又兩萬, 我去試se5way 唔好

買5way係賭博黎

講左半年我仲未買 5way 同toxic 都未

toxic轉手應該易d

幾千蚊一條線覺得唔抵

se既cm難轉手好多
運費,改模等等既野計計埋埋可能打個五折先賣到....
已經唔講5way(r)同ve既調音風格唔同

當收藏囉
Fostex TE100 各位有咩評價?

有fd衝左日森,訂多左一對
價錢係行貨一半
問我有無興趣  
聽流行曲,本身用緊 dpx1a + SE415

原線人聲好濛
如果唔要可唔可以賣比我 見住最後一對比人買左

多謝巴打回覆

條原裝線,我上網睇相好幼
同埋對耳機本身難推
如果我升級應該都會換2.5平衡

其實玩左對 shure 都有兩年
又俾個 fd 引左我去買 x1a (又係日森水貨)
我本身都身痕想升級

請問仲有無聽感方面既評價?

推一推
請問仲有無聽感方面既評價?

x1a 有特價咩 覺得冇起特價買好唔抵

同 300r 嗰期一齊減

X1a 同300r 係未已經無機會減
利申:新手想買部DAP試下
其實買耳機大家建議慢慢升級定一步到胃?

半年換一次 之後頂唔順係咁換
兩個月前到左胃

我會買條幾百~千零入門聽幾個月先
之後再出去試晒6k以上
樂迷期待的日系播歌手機旗艦 ONKYO GRANBEAT 今日在港正式發佈,定價 $5998 並即日在 SmarTone 及百老匯有售。

配備 5 吋 1920 x 1080 解像度 IPS 螢幕的 GRANBEAT(DP-CMX1)智能手機,採用 Snapdragon 650 SoC、配備 3GB RAM 及 128GB 內置儲存,主打聲樂功能採用左右獨立 ES9018C2M DAC 晶片及 SABRE 9601K AMP 晶片各一組,擁有150+150 mW(平衡)及 75+75 mW (非平衡)推力。

手機其他功能方面, GRANBEAT 配備 1600 萬像素 F2.0 光圈 IMX298 Exmor RS CMOS 主鏡頭,及 800 萬像素 F2.2 前置鏡頭,對應 4K 影片錄製。
$9000 放全新 HD 800 S, 保養到2019月3月
30r同dps1 amazonjp幾時特價呀

己經平到咁仲特價
而加S1 買番來2800左右
30R 2500多D
應該無咩可能特價

其實d聲點, 好似未見有評測, 個個都係開完箱就算

我pre order左30r銀色31號先會發貨
不過聽d買左黑色既朋友講 聲音冇特別驚喜 聲音比較平面 比返呢個價位呢個size應有既野 唔好同cayin i5, dp100果d比
音場同分析力比較差 3.5廢 不過同ak70比會好過ak70
賣點都係size, 重量, touch moon

我入左s1 同300r x1a比
最大分別係音場 真係感覺到係細d
但細節位 分析力分離係做足
bass一樣潛得深
s1 音染係人聲方面幾好
個人睇法
eq 都算夠用 雖然我唔開
ui簡潔 夠順 最緊要細同輕
30r同dps1 amazonjp幾時特價呀

己經平到咁仲特價
而加S1 買番來2800左右
30R 2500多D
應該無咩可能特價

其實d聲點, 好似未見有評測, 個個都係開完箱就算

我pre order左30r銀色31號先會發貨
不過聽d買左黑色既朋友講 聲音冇特別驚喜 聲音比較平面 比返呢個價位呢個size應有既野 唔好同cayin i5, dp100果d比
音場同分析力比較差 3.5廢 不過同ak70比會好過ak70
賣點都係size, 重量, touch moon

我入左s1 同300r x1a比
最大分別係音場 真係感覺到係細d
但細節位 分析力分離係做足
bass一樣潛得深
s1 音染係人聲方面幾好
個人睇法
eq 都算夠用 雖然我唔開
ui簡潔 夠順 最緊要細同輕

btw 我隻rr阻抗得36都要開到high gain 32/60 3.5口
你地要插圈/食推力既用2.5先夠
如果唔係真係曬氣
日本邊d鋪頭會有ls70買
想問下大家意見
圈鐵嚟講除咗 N40、3K3、灰黃同黑黃之外
仲有邊隻可以試?
唔該晒
想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

sony a2 a3?
想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

air te100
想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

sony a2 a3?

感謝,呢兩隻之外我應該會試埋z5

air te100

te100 我都想試呀...可惜日森特價貨咁快斷市
本身諗住出去搵demo試下先決定,唔想盲追
想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

sony a2 a3?

air te100

仲有n3ap同e900m
不過e900m比較冷門
想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

sony a2 a3?

air te100

其實te100好難推好
都唔知點解咁多人買
想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

sony a2 a3?

air te100

其實te100好難推好
都唔知點解咁多人買

amazon特價平咁多
買左先算呀嘛
[quote]想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

sony a2 a3?

如果你接受到隔音差, 幾個月就會甩漆既話就試Z5啦
[quote]想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

sony a2 a3?

z5隔音冇問題喎
不過用耐左可能會花就真
想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

sony a2 a3?

air te100

其實te100好難推好
都唔知點解咁多人買

amazon特價平咁多
買左先算呀嘛

我諗起 akg k7系
想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

air te100

仲有n3ap同e900m
不過e900m比較冷門

好,等我過兩日去星際試下先,唔該你
想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

sony a2 a3?

air te100

其實te100好難推好
都唔知點解咁多人買

amazon特價平咁多
買左先算呀嘛

我諗起 akg k7系

真心on9 整套野推好肯撚定貴過你隻耳機
想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

sony a2 a3?

竟然係咁...甩漆/易花我其實接受到,但隔音差就不了...
想問下大家意見
仲有邊隻可以試?
唔該晒

sony a2 a3?

air te100

其實te100好難推好
都唔知點解咁多人買

amazon特價平咁多
買左先算呀嘛

我諗起 akg k7系

真心on9 整套野推好肯撚定貴過你隻耳機

平一半 衝左先再諗都未遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞