[耳機撚]討論下香港各大耳機店(14)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
新手問野,e 個好唔好用啊,見平想買來玩下
屌之前聽開ue900s, 早幾日唔撚見左
平時聽開band歌多, 比較鍾意低音實啲同分析力好
跪求推介

Push 求賜教,between soure通常用ipc

無限筆直 標準答案
ve8
a18
justear mh1

認真 2000~3000既話 fxa7,灰黃鸝啦
隻334要等兩個月
隻334要等兩個月

我整果陣日本放新年假
隻 im50 右耳個頭鬆撚咗又好似斷針
個代理又 on99
聽返 earpods 唔夠爽

係時候換耳機啦

窮學生 無錢啊 又未過保養
放行ie80 $1200
比之前話要既巴打放飛機,仲話大學生喎
買左新耳機都講聲呀,不知所謂

開名啦

話說仙女升唔算係高階耳機 好奇一問 同埋高中入門其實點界定

846呢啲就條入門
VE8/ A18/ JustEar呢啲就高階

仙女算係中階啦
我覺得高階應該係特色好明顯
但又保持到有低中高清晰
姐係有味道得來 唔會遮住D低中高音

高級唔應該無明顯既特色,平衡 樣樣都90分咁

不過都係睇價值定位 JH13之前夠係高階,而家未變中階

去到呢個價位唔應該有野係蒙
最多係有野突出 eg高頻特別亮/人聲特別甜/中頻密度高/聲埸大
而加隻jh 13V2其實係好聽 但可惜分析真係差D
如果佢分析可以做得好D 佢賣到同16同價我都會買
monet17用家用緊zx1覺得未係好滿意
應該換邊部好d
聽開acg 女聲

黑磚

黑磚無得輸

所以快啲加入呢個大家庭啦!

Bang Dream

我係睇大橋先聽,不過推咗朋友落坑。

我係聽完roselia首balck shout之後就果斷入坑
mk邊到有VELVET試

Jaben

黑磚

黑磚無得輸

所以快啲加入呢個大家庭啦!

張金貼貼唔正嘅
你信仰唔夠強

我信仰夠強啦掛

夠我強咩

傻人發現案
去左幾間問仙女現金價都要8千頭至中
之前見有巴打話7千中就有
樣子差就賣貴d?
跪求推介

無限筆直 標準答案
ve8
a18
justear mh1

budget大概係1500-2500
FXA7有啲over budget
FXA2同FXA5又點睇呢?
DPX1 同DPS1 一樣DAC 一樣AMP 除左呎吋重量乜柒都一樣咁濟
咁D聲係咪冇分別?
想換部細D輕D 一樣聲
有冇黑雀用家起到 你地會唔會轉2.5平衡線??聽講又唔係全部耳機岩

用緊
屌佢老母 換左兩隻 個座都係插唔入好多其他牌子既線
太細
要自己磨細少少條線既cm頭

入左廠整
好實

入腸整左兩次都係咁兩次都差好少
留名先
留名先

留名先

返黎啦
FXA9 VS 仙女 VS JH16PROV2 UNIVERSAL,
你地點排
DPX1 同DPS1 一樣DAC 一樣AMP 除左呎吋重量乜柒都一樣咁濟
咁D聲係咪冇分別?
想換部細D輕D 一樣聲

我用過兩部, 覺得dps1 個3.5 好過dpx1 個3.5
同埋硬解dsd
跪求推介

無限筆直 標準答案
ve8
a18
justear mh1

budget大概係1500-2500
FXA7有啲over budget
FXA2同FXA5又點睇呢?

fxa7好似2中至尾都買到?
唔肯定 你可以去問下價
FXA9 VS 仙女 VS JH16PROV2 UNIVERSAL,
你地點排

我會揀PP8...
去左幾間問仙女現金價都要8千頭至中
之前見有巴打話7千中就有
樣子差就賣貴d?

去英京,信和睇睇
死喇, 收左部300r返黎, 發覺好撚大部
我手機都係用iphone se

過幾日放返出去換dp100/dps1/30r算數

30r 邊度有得試下ching
死喇, 收左部300r返黎, 發覺好撚大部
我手機都係用iphone se

過幾日放返出去換dp100/dps1/30r算數

30r 邊度有得試下ching

唔知啊, 不過暫時都仲係貴, 未買得落手住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞