[耳機撚]討論下香港各大耳機店(14)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
想整隻cm
著重中高音, 人聲, 樂器
bass潛就得 唔駛多
不直10k-15k 有冇咩推介

333/ve5

試下ve5先
邊到容易r到送faceplate

試埋kumitate同1964

諗起之前試kumitate隻universal係重到根本hold唔到係對耳度
Ve8 $21800
本身有ve任何model就$19600

都係等demo先諗

平咁少真係多撚謝

ve無幾可會減價

又兩萬, 我去試se5way 唔好

買5way係賭博黎

講左半年我仲未買 5way 同toxic 都未

toxic轉手應該易d

幾千蚊一條線覺得唔抵

se既cm難轉手好多
運費,改模等等既野計計埋埋可能打個五折先賣到....
已經唔講5way(r)同ve既調音風格唔同

ve/rhines我淨係喜歡舊時期嘅stage2 同3
死喇, 收左部300r返黎, 發覺好撚大部
我手機都係用iphone se

過幾日放返出去換dp100/dps1/30r算數

30r 邊度有得試下ching

唔知啊, 不過暫時都仲係貴, 未買得落手住

巴打諗住幾時賣300r?
咁岩我物色緊部300r玩下
如果岩價我同你接收左佢
留名先

返黎啦

掛住打機無追post
見vega得一個單元 想問下佢難唔難推同分析力點 有冇巴打用緊

你知vega係圈嗎
一個單元?

單元唔係專指圈/鐵既
對野幾難控制力,控制力高同低幾大差距
D延伸接近有同就無咁既分別

唔係單元呢個字嘅問題
而係依家未有耳機可以塞幾個圈入去

如果計CM咪um3dd,甚至lear bd4.2
另外jvc都有雙圈

jvc之前有3圈
見vega得一個單元 想問下佢難唔難推同分析力點 有冇巴打用緊

你知vega係圈嗎
一個單元?

單元唔係專指圈/鐵既
對野幾考控制力,控制力高同低幾大差距
D延伸接近有同就無咁既分別

分析力...我唔識講....我會話好過se5wayr

好似未試過vega同dorado
有冇巴打聽過razor adaro 果4種耳相?
好似14年出既貨仔 唔知好唔好呢?
見上網文好少 會唔會joke黎
另外有冇巴打 可以介紹1000$留下headset? 新手想入下坑

如果岩價我同你接收左佢

你諗住幾錢
1萬蚊左右有咩推介?用緊240
隻layla跌咗

如果岩價我同你接收左佢

你諗住幾錢

一係直接TG傾吧
thx
隻layla跌咗

買過隻Layla 都係一萬
留名先

返黎啦

掛住打機無追post

夜佬玩乜咁入神
334用家 你地用咩線 會唔會玩2.5mm?
dp-s1 同xdp-30r 出唔出到中文字,會唔會亂碼?
最靚仔非cm係咪fxa6

唔係006就得架啦
最靚仔非cm係咪fxa6

9果隻迷彩紫唔係靚啲咩
隻layla跌咗

試試sem9 都係四中四高
不過一粒大低音 都幾大力

唔係006就得架啦

000同001都好似幾正 但dma見唔到有

唔係006就得架啦

000同001都好似幾正 但dma見唔到有

000停產 001好似都係?
想問下耳牛

因為以前買過幾隻iem,再聽反耳牛始終覺得差好遠所以有d想升級
如果本身用緊Shure SRH440,下隻買K712巴打覺得掂唔掂?係for家用聽歌之餘有時做d mixing野既

利申之後有時間都會去試(邊道方便d試?),不過想聽聽巴打點睇
想問下耳牛

因為以前買過幾隻iem,再聽反耳牛始終覺得差好遠所以有d想升級
如果本身用緊Shure SRH440,下隻買K712巴打覺得掂唔掂?係for家用聽歌之餘有時做d mixing野既

利申之後有時間都會去試(邊道方便d試?),不過想聽聽巴打點睇

k712建議收二手,一千左右就有
玩耳牛最基本要買返部一體機黎推
想問下耳牛

k712建議收二手,一千左右就有
玩耳牛最基本要買返部一體機黎推

如果係質素上點睇k712?
家用緊denon avr-x520bt唔知夠唔夠做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞