[耳機撚]討論下香港各大耳機店(14)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
屌 做耳模個陣先知耳膜穿左

咁你有咩感覺

醫生叫我去睇下煙喉科

呆左 但耳仔係唔痛
咁多位 好好愛錫自己隻耳仔
Rosie又平左 JH野值崩一流

買完JH13v2 pro先知rosie變咗八單
不過當日試聽都係覺得13正d

Rosie依家四中至尾有全新

邊間做到咁平?搞到我好想買對

去友誠問下
屌 做耳模個陣先知耳膜穿左

咁你有咩感覺

醫生叫我去睇下煙喉科

呆左 但耳仔係唔痛

耳膜有得補既
穿得細可以自己好返
想問下大舖或者store仲有冇zx2賣?

係都加少少上黑磚啦
仲zx2

主聽moov之類仲有咩選擇

AK320
DX200

聽moov就咪撚買ak啦,lag到嘔
用緊ls70想買player 主聽重bass有咩推薦筆直4000
用緊ls70想買player 主聽重bass有咩推薦筆直4000

i5

做咩耳機咁神秘要打格仔

cm廢事比人認到

巴打請問係邊隻cm黎?
點解當初揀sw而唔hydra?
toxic我之前做過silver poison手工真係好好(hd650用)
宜家諗緊做唔做多條銀線比oriolus

因為之前睇過話sw既細節量好多同埋樂器好掂
我自己中意聽細節 所以揀左 其實都係盲狙

不過手工真係好掂

cm係連登仔唔鍾意既qdc btw都係果我覺得岩聽就得

qdc artwork幾靚呀
我反而鍾意人聲多d 等我再做下research先

人聲既話買佢既gsp

做咩耳機咁神秘要打格仔

cm廢事比人認到

巴打請問係邊隻cm黎?
toxic我之前做過silver poison手工真係好好(hd650用)

不過手工真係好掂

諗緊狙條24 定22 好
今次真係買

我諗住24

睇圖我見22粗得濟
又想試佢條純銀

真係好粗 但佢新版會改軟
唔會好似我果條咁硬
[quote]岩岩拎左Toxic Cable SW22了

條線好靚仔 造功都一流
同埋真係好撚粗 不過就有d硬

聲音方面 我開頭好驚佢人聲會退後好多
但聽左一程車 都唔係好覺 就算有都係退好少
最大改善係音場同細節 背景細節多左好多
同埋好有層次 唔會痴埋一舊 聽樂器一流
尤其係結他聲
bass深得唔算深 但好有彈性

整體黎講我想要既野都比到我
唯一缺點可能係人聲唔算好有味道 唔夠毒

我比8.5分
[img][url]https://na.cx/i/PO6z53w.jpg[/img[/url]
[img][url]https://na.cx/i/CU2d42K.jpg[/img[/url]

有無可能去D舖比較下第D牌子

線我唔算好有研究
但一定好聽過OC 果堆線
聽完佢果條旗艦grace都係得啖笑 不過唔可以咁講 始終線基唔同 但真係唔太中意oc果d線
不過對比effect果條leonidas我覺得仲有少少距離
畢竟價錢都差好遠 但整體走向都算似 同埋唔算差勁遠
leonidas係我聽過最好聽既線

遲下問下toxic要等幾耐先

放多張圖

洗唔洗較大d 聲先聽到

要 用平衡要較到55~60先夠聲

我係amazon jp 買過te100
3日送到 佢用dhl
通常會早過佢寫個arriving time

希望順利

原來咁多巴打都係 TE100

配2.5線係唔係都用 fitear 頭?

唔太明
用fitear係用返fitear頭

牌子係Fostex ? crossover Fitear
見佢官網寫 2pin 有啲亂
準備用 x1a 2.5 推

te100係fitear頭黎

放心 都係用fitear
得fitear個插針先會咁既樣

唔該兩位巴打
2.5線除左 fitear
仲有無邊個版子有出/推介
http://fitear.jp/music/product/cable/cable006b.html

用006會後悔 好撚硬

見好似一千蚊左右,原廠野又唔算貴
有咩更好建議呢

原來咁多巴打都係 TE100

配2.5線係唔係都用 fitear 頭?

唔太明

唔該兩位巴打
http://fitear.jp/music/product/cable/cable006b.html

用006會後悔 好撚硬

有咩更好建議呢

orb clear force 點睇
有冇巴打用過dunu耳機
有冇巴打用過dunu耳機

3001 試過唔錯
屌之前聽開ue900s, 早幾日唔撚見左
平時聽開band歌多, 比較鍾意低音實啲同分析力好
跪求推介

xz2垃圾黎
又冇推力又停左產

唔太明

唔該兩位巴打

用006會後悔 好撚硬

有咩更好建議呢

應該軟身 不過千零蚊既話
oc studio d線都幾抵玩

做咩耳機咁神秘要打格仔

cm廢事比人認到

巴打請問係邊隻cm黎?

不過手工真係好掂

cm係連登仔唔鍾意既qdc btw都係果句 我覺得岩聽就得

同緊qdc邊款 有諗過 但佢又分live hifi studio 都唔知點簡
新出個面板好正
樓上穿耳膜好撚癲
點先會穿

唔該兩位巴打

用006會後悔 好撚硬

有咩更好建議呢

買oc既話記得買新版
舊版好垃圾 新版好少少

做咩耳機咁神秘要打格仔

cm廢事比人認到

巴打請問係邊隻cm黎?

不過手工真係好掂

cm係連登仔唔鍾意既qdc btw都係果句 我覺得岩聽就得

同緊qdc邊款 有諗過 但佢又分live hifi studio 都唔知點簡
新出個面板好正

live版 人聲出返d 分析力唔錯 音樂感強 bass都算中上/多
樓上穿耳膜好撚癲
點先會穿

我油耳
次次戴耳機之前都用紙巾抹裡面
睇完都好驚 會唔會有一日整穿

唔該兩位巴打

用006會後悔 好撚硬

有咩更好建議呢

買oc既話記得買新版
舊版好垃圾 新版好少少

多謝樓上巴打們推介
Orb clear force 係唔係有兩級?
一款係 premium? 兩者價位大約
點分新舊線
準fitear 用家求指路

xz2垃圾黎
又冇推力又停左產

dx200個ui又好似唔係好穩定
mk邊到有VELVET試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞