[耳機撚]討論下香港各大耳機店(14)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Cayin n3出奇順耳 又係大力出奇蹟

仲要好拎平

(利申cayin打手
想問下耳牛

因為以前買過幾隻iem,再聽反耳牛始終覺得差好遠所以有d想升級
如果本身用緊Shure SRH440,下隻買K712巴打覺得掂唔掂?係for家用聽歌之餘有時做d mixing野既

利申之後有時間都會去試(邊道方便d試?),不過想聽聽巴打點睇

k712建議收二手,一千左右就有
玩耳牛最基本要買返部一體機黎推

如果係質素上點睇k712?
家用緊denon avr-x520bt唔知夠唔夠做?

喺k701 702 712之間我揀左701 702...
可以睇下massdrop呢隻k7xx 係702 65th既massdrop版

https://www.massdrop.com/buy/akg-k7xx-massdrop-first-edition-headphones
可以睇下massdrop呢隻k7xx 係702 65th既massdrop版

https://www.massdrop.com/buy/akg-k7xx-massdrop-first-edition-headphones

呢隻香港會唔會有?我見d人都話702買就要65版
btw見到上面幾位巴打都唔太推k712,有無話點解?
聽開姐撚林俊杰學友 有冇耳機介紹

都係VE8 A18嗰啲

我都係直接問😂如果接受到大約2k左右(未計前端)巴打會唔會推akg呢幾隻?定反而其他仲好?會聽古典同普通pop野,架唔中mix下野

都係VE8 A18嗰啲

15k樓下 依加唔想做cm 要等太耐 冇耳機用
本身有諗過仙女

都係VE8 A18嗰啲

本身有諗過仙女

rhines7?

都係VE8 A18嗰啲

本身有諗過仙女

rhines7?

呢隻幾銀到
1萬蚊左右有咩推介?用緊240
隻layla跌咗

試試sem9 都係四中四高
不過一粒大低音 都幾大力

仲有冇其他推介?
試過noble隻10單 pp8 想試埋隻fender fxa9

Pp8個樣

k712 除咗價錢上面比k701/2貴,其實都冇乜缺點。
隻layla跌咗

仲有冇其他推介?
試過noble隻10單 pp8 想試埋隻fender fxa9

Pp8個樣

似舊耳模
Btw 巴打仲有冇好推介

但其實真係舒服
利申SD2用家
隻layla跌咗

仲有冇其他推介?

Pp8個樣

我自己用緊sem9
我就覺得同pp8個通透程度差唔多
但一到低音個位就9自然d (就算pp8開左個低音mode
兩隻比我都會要sem9
仲有16proV2我覺得都幾好 不過就覺得唔夠sem9同pp8咁通透 口味唔岩我 有d似進化版angie2
ue18pro+就一貫作風 聽pop song永遠到喉唔到肺 但如果中意聽慢歌我又覺得正過晒晒上面個d
fxa9 noble10未聽過唔評論
****但緊要都係要試****
呢個好重要
隻layla跌咗

仲有冇其他推介?

Pp8個樣

我自己用緊sem9
兩隻比我都會要sem9
仲有16proV2我覺得都幾好 不過就覺得唔夠sem9同pp8咁通透 口味唔岩我 有d似進化版angie2
ue18pro+就一貫作風 聽pop song永遠到喉唔到肺 但如果中意聽慢歌我又覺得正過晒晒上面個d
呢個好重要

我係試聽完sem9翻唔到轉頭 個陣仲有特價做緊10K都唔洗
即刻放對846買左佢 極力推薦!
隻layla跌咗

仲有冇其他推介?

Pp8個樣

我自己用緊sem9
兩隻比我都會要sem9
呢個好重要

如果唔係難推的話我應該都係等多一排儲夠錢買佢唔買846
而家就算啦
儲夠錢直上cm好過
暫時退燒
隻layla跌咗

仲有冇其他推介?

Pp8個樣

我自己用緊sem9
兩隻比我都會要sem9
呢個好重要

如果唔係難推的話我應該都係等多一排儲夠錢買佢唔買846
而家就算啦
儲夠錢直上cm好過
暫時退燒

其實又唔係話難推 只係用好既前端個發揮空間會好大
但又好少話夾唔到聲好難聽咁
反而買左846就真係覺得無謂 有D後悔

上左CM好難毒到身邊D人
依家monet17幾錢? 未得閒出去睇 上網又搵唔到個價
想問下2.5頭既推力係咪大過3.5

自己脾氣真係好大 條twau r.i.p

搞咩咁衝動

我有條fitear 2.5 twau reference 想放喎

我有條fitear 2.5 twau reference 想放喎

幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞