[耳機撚]討論下香港各大耳機店(14)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
見vega得一個單元 想問下佢難唔難推同分析力點 有冇巴打用緊

你知vega係圈嗎
一個單元?

單元唔係專指圈/鐵既
對野幾難控制力,控制力高同低幾大差距
D延伸接近有同就無咁既分別

唔係單元呢個字嘅問題
而係依家未有耳機可以塞幾個圈入去

如果計CM咪um3dd,甚至lear bd4.2
另外jvc都有雙圈

你啱係我無留意到呢幾個牌子
另外想問堆圈呢樣野對聲音有無幫助
點解主流牌子未好似鐵咁開始狂堆上去

動圈通常都係睇個圈既物料同size夠唔夠大,另外個殻既形狀物料都有影響。
我諗一般廠商都會傾向解決上面既問題。而雙動圈既話老鐵既ckr同音茶樂既flat 4都會用一正一反既圈去抵消某個頻段既noise。
見vega得一個單元 想問下佢難唔難推同分析力點 有冇巴打用緊

你知vega係圈嗎
一個單元?

單元唔係專指圈/鐵既

唔係單元呢個字嘅問題

另外jvc都有雙圈

動圈通常都係睇個圈既物料同size夠唔夠大,另外個殻既形狀物料都有影響。
我諗一般廠商都會傾向解決上面既問題。而雙動圈既話老鐵既ckr同音茶樂既flat 4都會用一正一反既圈去抵消某個頻段既noise。

有認過買vega 但怕300r推唔郁佢

你知vega係圈嗎
一個單元?

單元唔係專指圈/鐵既

唔係單元呢個字嘅問題

另外jvc都有雙圈

推唔到啦
vega好食火 推得靚好正
分析力都唔差
人聲換線有得救

你知vega係圈嗎
一個單元?

單元唔係專指圈/鐵既

唔係單元呢個字嘅問題

另外jvc都有雙圈

大部分好聲既動圈,冇咩portable 既dap玩得好,國磚會夠力推,但重要睇夾唔夾機。
所以動圈唔易玩的。

.
.
.
大部分好聲既動圈,冇咩portable 既dap玩得好,國磚會夠力推,但重要睇夾唔夾機。
所以動圈唔易玩的。

T8ie 用300r已經好滿足
退燒了

你知vega係圈嗎
一個單元?

單元唔係專指圈/鐵既
對野幾考控制力,控制力高同低幾大差距

分析力...我唔識講....我會話好過se5wayr

se5way 有咩途徑可以試到

耳印合資格之後比多千二,三歐左右就有得私家試.....
除此之外可能你去波蘭先得

所以唔好諗啦

你知vega係圈嗎
一個單元?

單元唔係專指圈/鐵既

唔係單元呢個字嘅問題

另外jvc都有雙圈

去試囉

.
.
.
所以動圈唔易玩的。

退燒了

t8ie都唔錯呀

.
.
.
所以動圈唔易玩的。

退燒了

所以t8ie係果一少部分
想問邊度有TE100試?

有無同fitear邊個型號可以比較吓

jaben

jaben

同air比較下
Audeze對i20比想像好而且平
不過周圍無貨
Audeze對i20比想像好而且平
不過周圍無貨

好野黎,不過半開放式,冇隔音

jaben

同air比較下

請問算唔算同級?

利申: 新手 , 用緊入門 shure

好撚正
想問下想訂VE5 , 有冇邊間會好d/平?
artwork 方面,有冇鋪會比d 建議,第一次整驚整到好樣衰
Ve8 $21800
本身有ve任何model就$19600

都係等demo先諗

平咁少真係多撚謝

ve無幾可會減價

又兩萬, 我去試se5way 唔好

其實係唔係真係19600
我問台灣個邊,佢話8折...
我問VE個邊,佢話唔係9折/8折而係一個會令人滿意既方案
老實講VE2又係19600、VE6XC又係19600咁都幾唔公平
我覺得最終方案應該唔會真係咁

jaben

同air比較下

請問算唔算同級?

air會貴二千幾
同正價te100比的話
Ve8 $21800
本身有ve任何model就$19600

都係等demo先諗

平咁少真係多撚謝

ve無幾可會減價

又兩萬, 我去試se5way 唔好

其實係唔係真係19600
我問台灣個邊,佢話8折...
我問VE個邊,佢話唔係9折/8折而係一個會令人滿意既方案
老實講VE2又係19600、VE6XC又係19600咁都幾唔公平
我覺得最終方案應該唔會真係咁

好似話ve8無得用原本個殻升級
要重新整過所以先貴?

jaben

同air比較下

請問算唔算同級?

air會貴二千幾
同正價te100比的話

即係 8k vs 10k 咁上下?
咁日森嗰對真係不能不買了

fitear 啲野連price, 肥花,r33 都唔多覺眼
一手二手都少見
想做啲資料搜集都難

jaben

同air比較下

請問算唔算同級?

air會貴二千幾
同正價te100比的話

一手二手都少見
想做啲資料搜集都難

講個壞消息你聽
日森好似已經無貨

jaben

同air比較下

請問算唔算同級?

air會貴二千幾
同正價te100比的話

一手二手都少見
想做啲資料搜集都難

講個壞消息你聽
日森好似已經無貨

fd 訂多左
留左俾我
想問下想訂VE5 , 有冇邊間會好d/平?
artwork 方面,有冇鋪會比d 建議,第一次整驚整到好樣衰

In custom xxx dmx 呢兩間
Art work 我本身都諗住整 但講講下都係算

你知vega係圈嗎
一個單元?

單元唔係專指圈/鐵既
對野幾考控制力,控制力高同低幾大差距

分析力...我唔識講....我會話好過se5wayr

se5way 有咩途徑可以試到

耳印合資格之後比多千二,三歐左右就有得私家試.....
除此之外可能你去波蘭先得

買返屋企試就基本啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞